Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022

Δημοσίευμα «βόμβα» για το Facebook: «Κλέβουν» στοιχεία μας! «Πώληση προσωπικών δεδομένων 1,5 δισ. χρηστών σε χάκερ» - Προς πώληση το domain

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να μπουν στο κτήριο για να διορθώσουν το πρόβλημα

4 Οκτωβρίου 2021 23:03
Δημοσίευμα «βόμβα» για το Facebook: «Κλέβουν» στοιχεία μας! «Πώληση προσωπικών δεδομένων 1,5 δισ. χρηστών σε χάκερ» - Προς πώληση το domain
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δημοσίευμα βόμβα για το Facebook: Τα προσωπικά δεδομένα δισεκατομμυρίων χρηστών του Facebook είναι διαθέσιμα για πώληση σε φόρουμ χάκερ, την ώρα που το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι εκτός λειτουργίας σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, υπάρχουν αναφορές πως τα δεδομένα 1,5 δισεκατομμυρίου χρηστών πωλούνται σε γνωστό φόρουμ χάκερ. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, είχε δημοσιευτεί ανακοίνωση στο εν λόγω φόρουμ χάκερ που ανέφερε ότι είχε ονόματα, email, αριθμούς τηλεφώνου, τοποθεσία, φύλο 1,5 δισεκατομμυρίου χρηστών του Facebook.

Ένας υποψήφιος αγοραστής φέρεται να ενδιαφέρεται για την αγορά των δεδομένων ενός εκατομμυρίου χρηστών, με το ποσό να φτάνει τα 7,5 εκατ. δολάρια, δηλαδή ο ένας λογαριασμός αξίζει 5.000 δολάρια.
Ο πωλητής, σε ανάρτησή του, ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί μια μεγάλη εταιρεία που εργάζεται για να πάρει από το Facebook δεδομένα. Ο πωλητής προσθέτει πως η εταιρεία λειτουργεί για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια και έχει πάνω από 18.000 πελάτες.

Μάλιστα, φαίνεται να υπογραμμίζει πως «είμαστε νόμιμη εταιρεία». Το νέο για πώληση 1,5 δισεκατομμυρίου προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook έρχεται σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική στιγμή.

Προς πώληση τα domain;

Την ίδια ώρα, έχει επιβεβαιωθεί ότι το Facebook και το Instagram έχουν αποσυρθεί από το Σύστημα Ονοματοδοσίας Διαδικτύου (DNS). Μάλιστα, τα ονόματα τομέα Facebook, Instagram και WhatsApp έχουν καταχωρηθεί προς πώληση.

Εργαζόμενοι του Facebook δεν μπορούν… ούτε να μπουν στα κτίρια!

Κι ενώ εκατομμύρια χρήστες των Facebook, Instagram και WhatsApp βρίσκονται εκτός σύνδεσης εδώ και ώρες, οι εργαζομένοι της εταιρείας δεν μπορούν να μπουν καν στο κτίριο!

Αυτό μεταδίδει συγκεκριμένα η ρεπόρτερ τεχνολογίας των ΝYTimes, η οποία επικοινώνησε με εργαζόμενο της Facebook μετά το μπλακ άουτ της εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter, οι κάρτες εισόδου των εργαζομένων έχουν μπλοκάρει και δεν μπορούν να μπουν μέσα για να διορθώσουν το πρόβλημα.

Με πληροφορίες από: Sputnik.gr

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share