Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022

Η Google απογειώνει την αναζήτηση με το Search On!

H χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

4 Οκτωβρίου 2021 10:46
Η Google απογειώνει την αναζήτηση με το Search On!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλματα στο μέλλον της αναζήτησης στο διαδίκτυο φέρνει η Google όπως έγινε γνωστό στο Search On event και εκεί αποκαλύφθηκαν όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα και τη χρήση της στην αναζήτηση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά θα υπάρξουν βελτιώσεις στην αναζήτηση με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης της Google, η οποία θα μπορεί πλέον να αντιλαμβάνεται καλύτερα αυτά που ζητούν οι χρήστες, καθώς θα χρησιμοποιούνται 175 δισεκατομμύρια παράμετροι. Θα χρησιμοποιούνται 75 γλώσσες και το σύστημα θα μπορεί να προσφέρει τα πιο σχετικά αποτελέσματα, τα οποία θα καθορίζονται σε προηγούμενες αναζητήσεις περνώντας σε ολοένα και πιο εξειδικευμένα αποτελέσματα όσο επιμένετε στην αναζήτηση ενός θέματος. Ενώ η Google, αφαιρεί Android εφαρμογές που έκλεψαν κωδικούς Facebook.

Τι είναι το Google Lens

Επιπλέον το Google Lens θα κάνει αναζητήσεις συνδυάζοντας λέξεις και εικόνες. Για παράδειγμα όταν ο χρήστης αναζητά μία εικόνα με την αλυσίδα ενός ποδηλάτου, μπορεί να περιορίσει τα αποτελέσματα προσθέτοντας τον όρο «πώς να τη φτιάξω» και θα εμφανιστούν tutorials και οδηγίες επισκευής του ποδηλάτου. Αναβαθμίσεις θα δει και ο τομέας των αγορών, με το Google Lens να βρίσκει προϊόντα από online εικόνες και τη δυνατότητα ελέγχου διαθεσιμότητας. Μία γενική αναζήτηση στο Google, όπως «κοντά μπουφάν», θα φέρει μία λίστα φωτογραφιών μοντέλων που ποζάρουν με το συγκεκριμένο είδος ρούχων, για να κάνει η Google την εμπειρία των online αγορών παραπλήσια στο κοίταγμα μιας βιτρίνας.

Η Google απογειώνει την αναζήτηση με το Search On!

Ο εντοπισμός των πυρκαγιών στο Maps

Μία σημαντική ανακοίνωση ήταν πως ο εντοπισμός πυρκαγιών στο Maps θα διατεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και οι χάρτες θα αναβαθμίζονται κάθε ώρα, ενώ τα δεδομένα θα αντλούνται από τους δορυφόρους που ανήκουν στην πλατφόρμα Earth Engine.

Θα υπάρξει επίσης layer δασών, καθώς και ένα εργαλείο ονόματι Address Maker το οποίο είναι πρακτικά μία επέκταση του Plus Codes για να μπορούν κυβερνήσεις και μη κυβερνητικές υπηρεσίες να ορίζουν διευθύνσεις σε επαρχιακές τοποθεσίες που δε διαθέτουν κάποια διεύθυνση.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share