Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Apple: Αυτά είναι τα νέα iPad 2021 και iPhone 13 - Πόσο κοστίζουν

Τα πολυαναμενόμενα νέα μοντέλα με την πρωτοποριακή τεχνολογία

14 Σεπτεμβρίου 2021 22:34
Apple: Αυτά είναι τα νέα iPad 2021 και iPhone 13 - Πόσο κοστίζουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Apple παρουσίασε την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου τα νέα μοντέλα iPhone 13 αλλά και τα υπόλοιπα μοντέλα τεχνολογίας, τα οποία περίμεναν με ενθουσιασμό οι εκατομμύρια φίλοι της σε όλο τον κόσμο. O CEO της εταιρείας Τιμ Κουκ μιλώντας για το νέο iPhone σημείωσε ότι είναι το καλύτερο τηλέφωνο που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία.

Η τιμή του iPhone θα ξεκινά από τα 799 δολάρια, ενώ ανακοινώθηκε και το οικονομικότερο iPhone mini που θα κοστίζει 699 δολάρια. Φυσικά όσοι έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ να διαθέσουν μπορούν να αποκτήσουν τα μοντέλα iPhone Pro και iPhone Pro MAX, οι τιμές των οποίων ανέρχονται στα 999 δολάρια και 1.099 δολάρια αντίστοιχα.

Στην εξωτερική του όψη το νέο iPhone δεν διαφέρει κατά πολύ από τον προκάτοχό του. Αυτό που διακρίνεται εύκολα είναι το μικρότερο notch αλλά και οι κάμερες που πλέον έχουν διαγώνια διάταξη. Η ζωή της μπαταρίας των νέων iPhone σύμφωνα με την Apple κρατάει πλέον 1.5 ώρα περισσότερο από το προηγούμενο μοντέλο.

Το απλό iPhone13 διατίθεται σε πέντε χρώματα, έχει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας από τον προκάτοχό του, παρόλο που η οθόνη του είναι φωτεινότερη. Ο 6πύρηνος επεξεργαστής Α15 Bionic υπόσχεται ότι ο χρήστης θα κάνει όλες του τις διεργασίες απρόσκοπτα. Η συσκευή διαθέτει δύο κάμερες ανάλυσης 12 Megapixel, και τη λειτουργία Cinematic στα βίντεο για περισσότερο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Το διαγώνιο σύστημα καμερών αφήνει περισσότερο φως να περάσει στον φακό και η Apple υπόσχεται καλύτερες νυχτερινές λήψεις με το Night mode. Ο Ultra Wide φακός βελτιώνεται επίσης.

Τα iPad 2021

Ο Τιμ Κουκ παρουσίασε στην αρχή του show τα νέα iPad 2021. Στο απλό μοντέλο η τιμή του ξεκινά από τα 329 δολάρια. Την παράσταση όμως έκλεψε το iPad mini, που κυκλοφορεί σε τέσσερα χρώματα, έχει οθόνη 8.3 ιντσών και η τιμή θα ξεκινά από τα 499 δολάρια. Και τα δύο Διατηρούν τον ίδιο σχεδιασμό με τα προηγούμενα μοντέλα και έτσι όλα τα προηγούμενα αξεσουάρ είναι συμβατά και στη νέα γενιά.

Το ακριβότερο iPad μίνι διαθέτει επεξεργαστή A13 bionic που είναι κατά 20% γρηγορότερος από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ διαθέτει βελτιωμένη μπροστινή κάμερα 12 MP και δυνατότηα σύνδεσης σε δίκτυο 5G

Apple TV+ και Apple Watch 7

Παράλληλα ο Τιμ Κουκ αναφέρθηκε:

  • στη συνδρομητική πλατφόρμα Apple TV+ που συνεχώς αποκτά νέο περιεχόμενο με νέες ταινίες και σειρές και αστέρια του Holywood όπως ο Τομ Χανκς, η Τζένιφερ Άνιστον, η Ρις Γουίδερσπουν κ.α.
  • στο νέο Apple Watch 7 με γρηγορότερη φόρτιση, λεπτότερο σχεδιασμό και ευκολότερη χρήση και τιμή στα 399 δολάρια.

iPhone: Αυτή είναι η «επικίνδυνη» λειτουργία που πρέπει να απενεργοποιήσετε στο κινητό

iPhone: Αυτή είναι η «επικίνδυνη» λειτουργία που πρέπει να απενεργοποιήσετε στο κινητό

Ο Ζακ Ντόφμαν, ειδικός του τομέα κυβερνοασφάλειας, σε ένα άρθρο στο περιοδικό «Forbes» πρότεινε στους χρήστες των iPhone να δώσουν προσοχή σε μια δυνατότητα που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα «επικίνδυνη» για το κινητό τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για την αυτόματη σύνδεση σε δίκτυα Wi-Fi, η οποία θα ήταν καλύτερα να απενεργοποιηθεί. Έχεις iphone; Γνωρίζεις ότι μπορεί να αντιμετωπίσεις σοβαρό πρόβλημα στην υγεία σου;

Πώς γίνεται αυτό;

​​​​​​​Ο ειδικός συμβουλεύει να μπείτε στις «Ρυθμίσεις» στην ενότητα «Wi-Fi» και στις υποενότητες «Ερώτηση για είσοδο» και «Αυτόματη είσοδος σε hotspot» να επιλέξτε το πλαίσιο «Ερώτηση».

Όπως τόνισε ο Ντόφμαν, οι ανοιχτές ρυθμίσεις σύνδεσης επιτρέπουν στους δράστες να δημιουργούν κάποια δικά τους hotspots με τα ονόματα των δημοφιλών δημοσίων δικτύων.

Με αυτόν τον τρόπο οι απατεώνες μπορούν να παρακολουθούν την κυκλοφορία ή να διακόψουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο, δημιουργώντας την εικονική εντύπωση ότι η σύνδεση υπάρχει.

Επιπλέον, ο ειδικός είναι σίγουρος ότι μέσω της διαδικασίας εισαγωγής ονόματος και κωδικού πρόσβασης κατά τη σύνδεση σε τέτοια σημεία πρόσβασης, υπάρχει δυνατότητα να εισέλθει μέσα στο σύστημα κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα.

Επίσης, ο ειδικός πρότεινε στους χρήστες να μην χρησιμοποιούν τα δημόσια σημεία πρόσβασης στο Wi-Fi αλλά να προτιμούν τη χρήση των δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share