Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

Μάθε παιδί μου …social media! - Ανοιξε φροντιστήριο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το πρώτο στη χώρα

26 Μαΐου 2021 12:14
mathe-paidi-mou-social-media-proto-frontisthrio-pamak
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μάθε παιδί μου …social media! Φοιτητές του ΠΑΜΑΚ στη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν το πρώτο φροντιστήριο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο …καθηγητής μπαίνει στην υπερσύγχρονη αίθουσα διδασκαλίας. Δεν ζητά από τους μαθητές να κλείσουν τα κινητά και να ανοίξουν τα βιβλία τους, αλλά ενδεχομένως το αντίθετο!

Πρώτη ώρα Facebook, δεύτερη ώρα Instagram, τρίτη ώρα Tik- Tok!

Ακολουθεί πρακτική εξάσκηση σε διπλανή αίθουσα, που θυμίζει πλήρως εξοπλισμένο στούντιο φωτογράφισης.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία δεν ανήκει στη σφαίρα επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι η επιχειρηματική ιδέα τριών φοιτητών του τμήματος εφαρμοσμένης πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την οποία διεκδικούν την πρωτιά στο διαγωνισμό «JA Start Up» του Junior Achievement Greece.

Οι… διδάσκοντες social media

Ο Παναγιώτης Μυρόβαλης, ο Λέανδρος Λούκας και ο Γεώργιος Μπαχτσεβάνης σχεδίασαν το «YouInfluencer», μια (εικονική) επιχείρηση εκμάθησης βασικών δεξιοτήτων που αφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Όπως υπάρχουν φροντιστήρια ξένων γλωσσών, μέσης εκπαίδευσης ή πληροφορικής, εμείς θέλουμε να παρέχουμε γνώσεις στους χρήστες των social media, για το πώς να τα χρησιμοποιούν με ασφάλεια, πώς να αυξάνουν τους ακολούθους τους, ακόμη και πώς να τα αξιοποιούν επαγγελματικά», δηλώνει ο Παναγιώτης Μυρόβαλης.

Μάθε παιδί μου …social media!

Σύμφωνα με τους τρεις φοιτητές, δυνάμει …μαθητές του φροντιστηρίου τους είναι όλοι όσοι έχουν λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σκοπεύουν να δημιουργήσουν.

«Αυτή είναι και η δύναμη της ιδέας μας, ότι απευθύνεται πραγματικά σε όλους. Από μικρά παιδιά που έχουν προφίλ στο Facebook και θέλουν να τα στείλουν οι γονείς τους για να διδαχθούν τον τρόπο που θα το χρησιμοποιούν με ασφάλεια, μέχρι μεγάλες εταιρείες και επιχειρήσεις, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα social media για διαφημιστικούς λόγους», εξηγεί ο 22χρονος φοιτητής.

Μαθήματα social media διά ζώσης

Αν και το αντικείμενο διδασκαλίας έχει να κάνει με το διαδίκτυο, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται διά ζώσης, σε έναν υπερσύγχρονο χώρο, διακοσμημένο με σύμβολα που παραπέμπουν σε social media, τόσο με συμβατικές αίθουσες, όσο και με άλλες που θυμίζουν πλήρως εξοπλισμένα στούντιο.

«Αυτό εξυπηρετεί ώστε να εξασκούνται απευθείας σε αυτό που μαθαίνουν στη θεωρία. Δηλαδή θα συνδέονται από τις δικές μας συσκευές στους λογαριασμούς τους, θα κάνουν από εκεί τη δραστηριότητά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι εμείς θα τους βοηθάμε», λέει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Μυρόβαλης.

Ανοιξε φροντιστήριο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να βγάλει μια όμορφη εικόνα προφίλ ή αν θέλει να ετοιμάσει ένα βίντεο για μία συνέντευξη, θα μπορεί να το κάνει σ’ εκείνον τον χώρο», συμπληρώνει.

Οι «σχολικές» εξετάσεις

Στο φροντιστήριο για social media ο …μαθητής δεν κρίνεται για τις αναρτήσεις του και μέσα από την ενότητα «προώθηση του εαυτού σου στα κοινωνικά δίκτυα» μπορεί να μάθει τους τρόπους να εκφράζει μέσα από τους λογαριασμούς του ό,τι ακριβώς επιθυμεί, ακόμη κι αν αυτό που προωθεί δεν είναι απολύτως αληθινό και έχει μεγάλες δόσεις υπερβολής.

Μάθε παιδί μου …social media! - Ανοιξε φροντιστήριο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι τρεις φοιτητές του ΠΑΜΑΚ ήδη εντυπωσίασαν με την καινοτομία της ιδέας τους, γι’ αυτό και βρίσκεται ανάμεσα στις τελικές δέκα του φοιτητικού διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Μαΐου και θα μεταδοθεί ζωντανά στην πλατφόρμα http://eventora.gr/jastartup21

Ξέχνα το TikTok. Το νέο αστέρι των social media είναι το Clubhouse

Social media: Το Instagram πήρε τη θέση του Snapchat, το TikTok ξεπέρασε το Instagram και τώρα ήρθε ήδη ο ανταγωνιστής του TikTok που ακούει στο όνομα Clubhouse. Τι είναι το Clubhouse και γιατί έχει αυξηθεί 100% η δημοτικότητά του; Για ακόμα μια φορά, ο Elon Musk έκανε viral μια εφαρμογή που αναμένεται να μας απασχολήσει πολύ το επόμενο διάστημα.

Ήδη έχει κερδίσει πολλούς και πιστούς φανς και οι εκτιμήσεις είναι ότι όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι θα ερωτευτούν αυτό το social media που βασίζεται στον ήχο. Παράλληλα δείτε και τις ριζικές αλλαγές που αναμένεται να δούμε στο instagram.

Τι είναι το Clubhouse;

Πρόκειται για ένα “audio-based social media app”, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να μεταδώσουν ηχητικά μηνύματα, να μιλάνε, να μοιράζονται ιστορίες, αλλά και να ανταλλάσσουν ιδέες με ανθρώπους από άκρη σε άκρη της γης.

Αφού κάνεις την εγγραφή σου στην εφαρμογή, μπορείς να πάρεις μέρος σε chat rooms με διάφορα θέματα. Από εκεί και πέρα επιλέγεις εάν θέλεις να μείνεις και να παρακολουθείς ως ακροατής ή εάν επιθυμείς να μοιραστείς και τις δικές σου σκέψεις.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια προσομοίωση των podcasts και των πάνελ συζητήσεων. Oprah, Ashton Kutcher, Elon Musk, Kevin Hart είναι μόνο μερικοί απ’ τους celebrities που χρησιμοποιούν ήδη το social media.

Η νέα εφαρμογή μετά το Tik Tok είναι το Clubhouse

Τα προβλήματα σε αυτή τη φάση είναι 2:

Για να εγγραφείς πρέπει να έχεις λάβει πρόσκληση από κάποιον άλλο, όμως, αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα. Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για iPhone, όμως, κι αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα!

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα app με ενδιαφέρον περιεχόμενο που λειτουργεί και σαν χρήσιμο εργαλείο εργασίας, εκτός από ψυχαγωγίας.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share