Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

4+1 σημάδια που δείχνουν ότι το κινητό σας παρακολουθείται - Προσοχή όταν...

Μην το αγνοήσετε

25 Αυγούστου 2020 12:30
4+1 σημάδια που δείχνουν ότι το κινητό σας παρακολουθείται - Προσοχή όταν...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε παρατηρήσει αλλαγές στο κινητό σας; Δείτε ποια τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι το κινητό τηλέφωνό σας παρακολουθείται.

Ο Εντουαρτ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τις μαζικές παρακολουθήσεις των αρχών ασφαλείας εντός και εκτός ΗΠΑ είχε επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι «κανένα smartphone δεν είναι ασφαλές».. Εκτός από τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία, πρέπει να δώσετε βάση και στα παρακάτω.

Οι ειδικοί λοιπόν επισημαίνουν πέντε ενδείξεις που προειδοποιούν για παραβίαση της ιδιωτικότητας

  • 1. Συμπεριφέρεται… περίεργα: διαπιστώνετε ότι η οθόνη φωτίζεται ξαφνικά και χωρίς λόγο; Ανοίγει και κλείνει σε τυχαίες στιγμές; Κάνει περίεργους θορύβους; Όλα αυτά θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η συσκευή σας βρίσκεται υπό παρακολούθηση.
  • 2. Η μπαταρία αδειάζει γρήγορα και απότομα: ακόμα κι αν είναι σχετικά παλιά και πολυχρησιμοποιημένη, η μπαταρία του κινητού σας θα πρέπει να αποφορτίζεται με ομαλό τρόπο. Αν δείτε ότι ξαφνικά η μπαταρία «πεθαίνει» απότομα, ίσως συμβαίνει κάτι περίεργο.
  • 3. Διαρκής θόρυβος: αν εκεί που μιλάτε αρχίσετε να ακούτε διάφορους ασυνήθιστους θορύβους στο παρασκήνιο και αν οι θόρυβοι αυτοί είναι διαρκείς, μπορείτε να υποψιαστείτε το χειρότερο.
  • 4. Παράξενα μηνύματα: είναι γνωστό ότι πολλοί διαδικτυακοί απατεώνες χρησιμοποιούν τα SMS για να χακάρουν το τηλέφωνό σας, ωστόσο, αν αρχίσετε να δέχεστε μηνύματα με ασυνήθιστους χαρακτήρες και σύμβολα, δεν αποκλείεται να είστε θύματα παρακολούθησης.
  • 5. Υψηλή κατανάλωση στα δεδομένα: γενικά ο καθένας από εμάς έχει εικόνα για την κατανάλωση των δεδομένων που του παρέχει το πρόγραμμα που του δίνει ο πάροχός του. Αν λοιπόν, ξαφνικά διαπιστώσετε την κατανάλωση data να αυξάνεται χωρίς να έχετε αλλάξει συνήθειες χρήσης, ενδέχεται το κινητό σας να έχει πέσει θύμα «κατασκοπικού» software.

Το κόλπο για να έχετε πάντα σήμα στο κινητό σας

Tο κινητό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Το να μην πιάνει σήμα είναι πρόβλημα. Είτε γιατί μιλάμε στο τηλέφωνο είτε γιατί το χρειαζόμαστε για να επικοινωνούμε στα social.

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι εκείνες οι στιγμές που δεν έχει σήμα. Μάταια όσο και αν παλεύουμε, το εικονίδιο πάνω αριστερά με το σήμα δεν εμφανίζεται. Επίσης, το να φορτίσετε το κινητό σας στο αυτοκίνητο, φαντάζει μια ιδανική λύση, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα από τα χειρότερα λάθη που μπορεί να κάνετε, δείτε εδώ το λόγο.

Τι μπορείτε να κάνετε για να πιάνετε σήμα πάντα. Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό; H απάντηση είναι, ναι. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να πιάσει σήμα το κινητό είναι:

  1. Settings > Phone > WiFi Calling
  2. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τη διεύθυνσή σας για να εγγραφείτε στο WiFi Calling με το δίκτυό σας.
  3. Αυτό γίνεται για να έχετε τη δυνατότητα κλήσεων έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που δεν μπορούσαν να σας εντοπίσουν.
  4. Μετά από μερικά λεπτά, θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία WiFi Calling και μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε μια σύνδεση WiFi για να πραγματοποιείτε κλήσεις ή να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα.
  5. Με το WiFi Calling, μπορείτε να ρυθμίσετε ακόμη και άλλες συσκευές συνδεδεμένες με iCloud – όπως ένα iPad, iPod ή Mac – για να πραγματοποιείτε κλήσεις και να στέλνετε μηνύματα, αλλά δεν χρειάζεται να συνδεθούν στο ίδιο δίκτυο με το iPhone σας.
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share