Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη προσοχή με την απάτη στα ΑΤΜ - Έτσι «παγιδεύουν» τα προσωπικά σας στοιχεία χωρίς να το πάρετε χαμπάρι

Πώς μπορούν να το κάνουν;

11 Αυγούστου 2020 18:29
Μεγάλη προσοχή με την απάτη στα ΑΤΜ - Έτσι «παγιδεύουν» τα προσωπικά σας στοιχεία χωρίς να το πάρετε χαμπάρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται να κάνετε με μια απάτη, που υπάρχει στα ΑΤΜ, καθώς οι... επιτήδειοι έχουν την ικανότητα να σας «παγιδεύουν» τα προσωπικά στοιχεία με έναν τρόπο, που δε θα πάρετε χαμπάρι.

Πρόκειται για μέθοδο του «Card Trapping». Στην περίπτωση αυτή, οι δράστες τοποθετούν στη σχισμή υποδοχής της κάρτας πρόσθετο μηχανισμό ή τμήμα κλωστής ή ταινίας εντός αυτής, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε πού κρύβουν κάμερα για να βλέπουν τα νούμερά σας.

Ο ανυποψίαστος πελάτης τοποθετεί την κάρτα του στη σχισμή του Α.Τ.Μ. και αυτή μπλοκάρεται.

Δράστης, ο οποίος βρίσκεται πλησίον του Α.Τ.Μ., καταφέρνει να αποσπάσει τον μυστικό αριθμό «PIN» είτε εν γνώσει του πελάτη (προθυμοποιούμενος ευγενικά να τον βοηθήσει κατά την πληκτρολόγηση του PIN) είτε αν αγνοία του (υποκλέπτοντας τον κωδικό κατά την πληκτρολόγησή του).

Στη συνέχεια ο πελάτης, θεωρώντας ότι το Α.Τ.Μ. έχει πρόβλημα και του έχει κρατήσει την κάρτα, αποχωρεί.

Οι δράστες με την αποχώρηση του πελάτη εξάγουν την «μπλοκαρισμένη» κάρτα και γνωρίζοντας το «ΡΙΝ», τη χρησιμοποιούν αναλόγως.

Βρες ΑΤΜ: Η εφαρμογή που ενημερώνει ποια ATM έχουν χρήματα - Θα σας βοηθήσει

Η εφαρμογή "ΒΡΕΣ ΑΤΜ" μπορεί να σου δείξει ποια ΑΤΜ έχουν χρήματα, για να μην χάνεις τον χρόνο σου άσκοπα. Κατέβασέ την και δεν θα χάσεις.

Πιο επίκαιρη από ποτέ η συγκεκριμένη εφαρμογή, η οποία βρίσκεται στον αέρα εδώ και δύο μέρες και προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για Android, αναλαμβάνει να σε ενημερώσει ποια ATM έχουν λεφτά και όχι μόνο! Το αξιοσημείωτο της εφαρμογής είναι ότι μπορεί να σου δείξει ποια ATM έχουν χαρτονομίσματα των 20 ευρώ. Ακόμα δεν θα πέσετε θύμα απάτης κάποιων σημαδεμένων ΑΤΜ, σαν αυτό εδώ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην περιγραφή της εφαρμογής «Ανακάλυψε τα πιο κοντινά ATM, επέλεξε ποιες τράπεζες σε ενδιαφέρουν και δες σε πραγματικό χρόνο αν έχουν χρήματα προς ανάληψη! 20€, 50€ ή περισσότερα; Ενημέρωσε τους υπόλοιπους για την κατάσταση του ΑΤΜ στο οποίο βρίσκεσαι με δύο clicks και βοήθησε κι εσύ στην αποφυγή ταλαιπωρίας«.

Σύντομα η εφαρμογή θα διατίθεται και για iOS.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share