Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

4+1 λάθη που κάνετε και χάνετε το σήμα του wifi! Πως θα τα διορθώσετε; (Video)

Προσοχή!

6 Ιανουαρίου 2020 18:14
4+1 λάθη που κάνετε και χάνετε το σήμα του wifi! Πως θα τα διορθώσετε; (Video)

Το σήμα του WiFi στο σπίτι μας πολλές φορές δεν είναι καλό και αυτό οφείλεται σε δικά μας λάθη, λόγω άγνοιας. Μόλις λίγες ημέρες πριν το Athensmagazine.gr σε ενημέρωσε για τις αλλαγές που αναμένονται στα κινητά τηλέφωνα!

Είναι λογικό, αν δεν έχουμε ενημέρωση από τεχνικό, να κάνουμε λάθος ενέργειες, με αποτέλεσμα το σήμα να έχει πρόβλημα. Δείτε ποια είναι αυτά τα λάθη, ώστε να τα διορθώσετε.

Μην κρύβετε το ρούτερ σας

Το σήμα του Wifi φτάνει περίπου 45 μέτρα μακριά και μπορεί να διακόπτεται από τοίχους ή ντουλάπια. Βάλτε το ρούτερ σε ένα ανοιχτό σημείο ή κάπου όπου μπορείτε να το διακρίνεται από πολλά σημεία.

Το αφήνετε στο πάτωμα

Πολλά ρούτερ είναι σχεδιασμένα να στέκονται οριζόντια, κάτι που σημαίνει ότι το σήμα σας πάει στο πάτωμα και τα ποντίκια το υπόγειο απολαμβάνουν το Wifi σας. Βάλτε το σε ένα πάγκο. Δεν είναι μωρό και δεν θα πέσει.

Το βάζετε κοντά σε άλλες συσκευές

Τα ρούτερ δεν τα πάνε καλά με άλλους. Οτιδήποτε με ηλεκτρονικό σήμα μπορεί να χαλάσει το σήμα του Wifi σας. Ούτε καν με τον υπολογιστή δεν ταιριάζει. Γι’ αυτό τοποθετήστε τα τόσο κοντά ώστε να υπάρχει δυνατό σήμα, αλλά να μην χαλάει τα πάντα.

Έχετε και τις δυο κεραίες προς τα πάνω

Στην πραγματικότητα λειτουργεί καλύτερα όταν τα έχετε να δείχνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, μια κάθετα και μια οριζόντια. Πολλές κεραίες λάπτοπ είναι οριζόντιες και θέλετε να είναι τουλάχιστον μία έτσι, αφού το σήμα λειτουργεί καλύτερα όταν το ρούτερ δείχνει στην ίδια κατεύθυνση. Έχετε τις προς διαφορετικές κατευθύνσεις, αφού πολλές φορές κινείστε στο σπίτι με μια κινητή συσκευή που σας δίνει την καλύτερη πιθανότητα να πιάσει το σήμα.

Δεν μετράτε την ισχύ του σήματος

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε για να σας πουν την ισχύ του σήματος, οπότε μπορείτε να δείτε σε ποιο σημείο του διαμερίσματος έχετε το καλύτερο σήμα και αν οι προσπάθειές σας το κάνουν καλύτερο.

Τι συμβολίζει το «παπάκι» του e‑mail σε διάφορες χώρες; Ποια η σημασία του;

Πόσες πολλές και διαφορετικές ερμηνείες μπορεί να έχει το «παπάκι» του e-mail, που αποτελεί τον δίαυλο που στέλνει τα μηνύματά σας στον προορισμό τους; Ωστόσο, μην ξεχνάμε και τη μικρή αλλά θαυματουργή αλλαγή που έκανε το Instagram!

Στη Σουηδία συμβολίζει την προβοσκίδα του ελέφαντα, ενώ στη Σερβία τον πίθηκο, στην Κορέα το σαλιγκάρι και στην Ταϊβάν τον μικρό ποντικό. Το εν λόγω σύμβολο απέκτησε μια διαφορετική διάσταση, όταν ο δημιουργός του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Ray Tomlinson, το 1971 του έδωσε τη δική του λειτουργία, καθώς πριν χρησιμοποιούνταν μόνο από παντοπώλες και λογιστές, ενώ στην αγγλική γλώσσα χρησίμευε στη μετατροπή αναλογιών ή μεγέθους διαφόρων πραγμάτων σε τοποθεσίες.

Πάντως, η σημασία του @ δεν είναι η ίδια σε όλες τις χώρες και τους πολιτισμούς, ενώ αρκετές φορές δεν είναι δυνατή ούτε καν η εμφάνισή του σε κάποιες ιστοσελίδες. Όπως αναφέρουν οι γλωσσολόγοι, το κάθε κράτος αντιμετωπίζει διαφορετικά τη σημασία αυτού του συμβόλου, ανάλογα με την κουλτούρα του. Επίσης, στη μετάφραση ενός συμβόλου παίζει ρόλο και το γεγονός ότι ο κάθε άνθρωπος είναι εξοικειωμένος με διαφορετικά στοιχεία.

Για παράδειγμα, στο Ισραήλ το @ μοιάζει με ένα στρούντελ, ενώ στην Τσεχία οι άνθρωποι είδαν μια σφουγγαρίστρα και στη Ρωσία ένα σκυλάκι, εξ ου και το όνομα «sobachka» (σκυλάκι), που του έδωσαν οι Ρώσοι. Ιδιαίτερα όσον αφορά τους Σουηδούς, δίνουν μια διπλή ερμηνεία στο @, καθώς πέρα από την προβοσκίδα, τους παραπέμπει και σε ένα είδος κανέλας που έχουν εκεί, και έτσι δεν μπορούν να πάρουν μια απόφαση για την ονομασία που θα δώσουν στο @ και έτσι είναι οι πρώτοι στη λίστα με τις περισσότερες ερμηνείες.

Στη Σρι Λάνκα, από την άλλη, δεν υπάρχει κάποια ακριβής ονομασία για το μικρό σχέδιο από την κυβερνητική υπηρεσία των νέων τεχνολογιών, οπότε και το αποκαλούν απλώς «at». Το ίδιο ισχύει και για την Ιαπωνία, που το αναφέρει στην γλώσσα της ως «atto maaku» (δηλαδή, το αγγλικό «at»).

Ο Tomlinson, παρά τα 69 του χρόνια, συνεχίζει να δουλεύει ως προγραμματιστής σε διάφορες δουλειές, που δεν σχετίζονται με το e-mail, ενώ στην ερώτηση αν οι κόρες του περηφανεύονται για τα επιτεύγματά του, εκείνος απαντά γελαστός πως βλέπουν το όλο θέμα πολύ πιο χαλαρά.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share