Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τι σημαίνει το δαγκωμένο μήλο της Apple;

Δεν πάει το μυαλό σας!

9 Νοεμβρίου 2019 15:39
Τι σημαίνει το δαγκωμένο μήλο της Apple;

Οι ιστορίες που προσπάθησαν να εξηγήσουν πως οι δημιουργοί της Apple εμπνεύστηκαν το "δαγκωμένο μήλο" για λογότυπο της εταιρίας τους είναι πολλές. Η επικρατέστερη όμως έχει τις ρίζες της στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μήνυσε την Apple για μια εφαρμογή που.. τον έκανε γκέι!

Το χαριτωμένο "μήλο" στο πίσω μέρος του iPhone, προέρχεται από την θλιβερή ιστορία του Άλαν Τούρινγκ, του ανθρώπου που έθεσε τις βάσεις του σημερινού υπολογιστή, διεκπεραίωσε έρευνες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και έλυσε κωδικούς-γρίφους των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Πολέμου.

Ο Τούρινγκ αυτοκτόνησε το 1954, χωρίς να έχει αναγνωριστεί για τη δουλειά του όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τη φυλακή εξαιτίας της ομοφυλοφιλίας του. Πως αυτοκτόνησε; Έκανε ένεση δηλητηρίου σε ένα μήλο και το έφαγε. Ως φόρος τιμής λοιπόν στον επιστήμονα αυτόν αποδόθηκε το δαγκωμένο μήλο ως σήμα της Apple.

Το Facebook αλλάζει εμφάνιση! Νέο λογότυπο για το δημοφιλές social media!

Ξεχάστε το Facebook που ξέρατε! Το δημοφιλές παγκοσμίως social media αποφάσισε να αλλάξει εμφάνιση ξεκινώντας από το λογότυπό του.

Θέλετε να διαγραφείτε από το Facebook; Δείτε τι συνέβη σε κάποιους που το έκαναν!

Μέχρι πρότινος αυτό που όλοι γνωρίζαμε ήταν το μπλε φόντο με τα λευκά γράμματα, στο επόμενο χρονικό διάστημα το λογότυπο αυτό θα καταργηθεί και στη θέση του θα μπουν κεφαλαία πολύχρωμα γράμματα τα οποία θα συναντάμε σε όλες τις υπηρεσίες του μέσου κοινωνική δικτύωσης!

Το Instagram και το Whatsapp, τα οποία ανήκουν στην εταιρεία, θα ενημερώνουν τους χρήστες τους ότι οι υπηρεσίες τους προέρχονται «από το FACEBOOK».

Γιατί όμως FACEBOOK; Το νέο σήμα σχεδιάστηκε με «σαφήνεια και ειλικρίνεια» και με «αρμονικά κεφαλαία» γράμματα, αναφέρει ένας από τους σχεδιαστές του, στο blog της εταιρείας. Επίσης, όπως αναφέρεται, στο λογότυπο χρησιμοποιούνται «δυναμικά» χρώματα που αλλάζουν «ανάλογα με το περιβάλλον του».

«Οι χρήστες πρέπει να ξέρουν ποιες εταιρείες φτιάχνουν τα προϊόντα που χρησιμοποιούν» γράφει ο Αντόνιο Λούτσιο, υπεύθυνος μάρκετινγκ του κολοσσού.

Ο Λούτσιο δήλωσε στο Bloomberg ότι υπήρξε η σκέψη να αλλάξει το όνομα της «μητρικής εταιρείας», αλλά τελικώς αποφασίστηκε πως κάτι τέτοιο μπορεί να έκανε τους χρήστες να πιστέψουν πως η Facebook κρύβεται από τα προβλήματά της.

Τι είναι το phubbing και πόσο μπορεί να επηρεάσει τις προσωπικές μας σχέσεις;

Phubbing, αυτή η μάστιγα ή σε απλά ελληνικά «Μα επιτέλους αστο το ρημάδι». Ας μην κοροϊδευόμαστε, το κινητό έγινε η επέκταση του χεριού μας. Αλλά, μάλλον, κάτι δεν πάει καλά πια με την χρήση του.

Προσοχή! Αν έχεις αυτές τις εφαρμογές στο κινητό, διέγραψέ τες τώρα!

Δεν μπορεί να μην σας έχει τύχει να βρίσκεστε σε έξοδο με τον- την σύντροφό σας και είτε ελληνικά μιλάτε, είτε σουαχίλι, να είναι το ίδιο και το αυτό και αυτό γιατί απλά αυτός-ή που έχετε απέναντί σας αδυνατεί να σας ακούσει. Οχι λόγω ανικανότητας.

Λόγω έλλειψης προσοχής ή και... περιφρόνησής σας. Αυτό θα πει, λοιπόν, phubbing σε απλή γλώσσα περιφρονώ τον άλλον, δεν του δίνω σημασία (snub) γιατί ασχολούμαι με το κινητό μου. Phone και shubbing, λοιπόν, μας κάνει... phubbing.

Το κακό έχει προχωρήσει πολύ. Κάντε ένα πείραμα. Βρεθείτε σε ένα καφέ και προσπαθήστε να καθίσετε κοντά σε ένα νέο ζευγάρι που διαθέτει κινητό με εφαρμογές. Θα δείτε πολύ συχνά η συζήτηση να διακόπτεται και δάχτυλα να ανεβοκατεβάζουν τα δεδομένα. Το Facebook και το Instagram φαίνεται ότι όσο βοήθησαν την επικοινωνία και μείωσαν αποστάσεις, άλλο τόσο μας αποξένωσαν (ας είμαστε ειλικρινείς).

Μπορεί οι ανθρώπινες σχέσεις να βιώνουν πια την μεγαλύτερη κρίση τους ωστόσο το φταίξιμο είναι δικό μας γιατί αδυνατούμε να βάλουμε πια όρια. Ναι, πείτε το και εθισμό. Αυτό είναι phubbing, ένας εθισμός των καιρών μας. Ακίνδυνος για την σωματική μας ακεραιότητα και επικίνδυνος για τις ανθρώπινες σχέσεις, απλά γιατί σιγά σιγά τις καταστρέφει.

Το κακό δεν είναι τωρινό.

Ηδη τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Τζέιμς Ρόμπερτς στo Ηuffington Post είχε προσεγγίσει τον ακριβή ορισμό του phubbing. «Το phubbing είναι μια σύζευξη των λέξεων phone και snubbing. To να είσαι phubbed είναι να είσαι περιφρονημένος από κάποιον επειδή χρησιμοποιεί το κινητό του την ώρα που βρίσκεστε μαζί. Το «phubb» μπορεί να είναι η διακοπή μιας συζήτησης με κάποιον γιατί χρησιμοποιεί το κινητό του ή αυτό του έχει αποσπάσει την προσοχή (πχ. Εμφανίστηκε μια ειδοποίηση στην οθόνη) ή το κρυφοκοιτάει μήπως και έχει γίνει πχ. Κάτι στο Facebook. Ακόμα χειρότερα, είσαι phubbed όταν κάποιος χρησιμοποιεί συνέχεια το κινητό του και δεν σου μιλάει καθόλου ενώ είστε δίπλα δίπλα. Τί ντροπή».

Σύμφωνα με έρευνες το phubbing εξαπλώνεται και τα ποσοστά του ολοένα αυξάνονται οδηγώντας σε σωρεία προβλημάτων, είτε μεταξύ ζευγαριών, είτε μεταξύ φίλων. Καβγάδες, διαπληκτισμοί, αίσθημα απόρριψης, προβλήματα στην σεξουαλική ζωή (ναι, phubbing μπορεί να γίνει ακόμα και κατά τη διάρκεια του σεξ). Αυτό που τόσο καιρό σε ενοχλεί έχει όνομα και έχει προσδιοριστεί από ψυχολόγους εδώ και καιρό. Το phubbing και μάλλον ήρθε ο καιρός να το κόψεις κι εσύ, πριν μείνεις μόνη σου.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share