Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τρομερό κόλπο: Έτσι θα φορτίζετε το κινητό σας σε λιγότερο χρόνο

Ποιο το μυστικό;

26 Ιουλίου 2019 18:53
Τρομερό κόλπο: Έτσι θα φορτίζετε το κινητό σας σε λιγότερο χρόνο

Σου έχει τύχει να ξυπνάς το πρωί και τελικά, να συνειδητοποιείς πως δεν έχεις φορτίσει το κινητό σου ενώ πίστευες πως το έχεις κάνει; Σίγουρα. Χάσατε το κινητό σας και είναι στο αθόρυβο; Να πώς θα το βρείτε!

Αν βρεθείς πάλι σε αυτή τη θέση, σου έχουμε μια απλή λύση.

Το πρώτο που πρέπει να ξέρεις, είναι πως κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Συνεχίζουμε…

Σημαντικό ρόλο στη φόρτιση του κινητού, παίζει αν είναι ενεργό ή κάπου στη μέση. Τι εννοούμε με αυτό…

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να το βάλεις σε flight mode.

Έτσι, εξοικονομείς ενέργεια αλλά και φορτίζει το κινητό σου πιο γρήγορα.

Επίσης, μπορείς να κλείσεις τελείως το κινητό σου. Εκεί πρέπει να προσέξεις μια σημαντική λεπτομέρεια. Να το ενεργοποιήσεις ξανά όσο βρίσκεται στην πρίζα.

Σας αφορά όλους: Γιατί ζεσταίνεται το κινητό μου;

Η υπερθέρμανση ενός κινητού smartphone είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε αρκετούς χρήστες και μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες τους οποίους θα αναλύσουμε παρακάτω.

Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως οι περισσότεροι χρήστες είναι ότι το κινητό όταν ζεσταίνεται, δεν ζεσταίνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του αλλά μπορεί το ζέσταμα να προκαλείται σε διαφορετικά σημεία οπότε κι από κει θα καταλάβουμε που οφείλεται η αύξηση της θερμοκρασίας.

Παρακάτω θα εξηγήσουμε αναλυτικά πως καταλαβαίνουμε που οφείλεται η υπερθέρμανση ένος smartphone (iphone, samsung κτλ) και τι ενέργειες πρέπει να κάνουμε για να μην ζεσταίνεται το τηλέφωνο χωρίς λόγο. Επίσης θα εξηγήσουμε πως θα καταλάβουμε ότι ένα τηλέφωνο έχει τεχνικό πρόβλημα και ζεσταίνεται ή οφείλεται καθαρά σε λάθος λειτουργικότητα από εμάς ή από την συσκευή.

Ποιά σημεία του smartphone ζεσταίνονται

Συνήθως τα smartphone ζεσταίνονται στο πίσω τους μέρος. Εκεί βρίσκονται και τα κύρια σημεία της πλακέτας που κάνουν την σημαντικότερη δουλειά.

Το τηλέφωνο μπορεί να ζεσταίνεται στο σημείο που είναι η μπαταρία.
Το τηλέφωνο μπορεί να ζεσταίνεται στο σημείο που είναι ο επεξεργαστής (cpu).Συνήθως βρίσκεται στο πάνω μέρος της πλακέτας περίπου στην μέση από την πίσω μεριά του smartphone
Το τηλέφωνο μπορεί να ζεσταίνεται στο σημείο που είναι η gpu. Το σημείο αυτό βρίσκεται συνήθως στο πίσω και πάνω μέρος της πλακέτας χωρίς κάποιον επιπλέον προσδιορισμό.
Το τηλέφωνο ενδέχεται να ζεσταίνεται στον πομποδέκτη. Το σημείο αυτό βρίσκεται συνήθως στο πίσω και πάνω μέρος της πλακέτας κοντά στο περίβλυμα του smartphone.
Το τηλέφωνο ενδέχεται να ζεσταίνεται στο σύστημα φόρτισης. Το σημείο βρίσκεται συνήθως στο κάτω μέρος του τηλεφώνου.
Το τηλεφώνο μπορεί να ζεσταίνεται λόγο από το GPS. Το σημείο αυτό βρίσκεται συνήθως στο πίσω και πάνω μέρος της πλακέτας κοντά στο περίβλυμα του smartphone.

Γιατί ζεσταίνεται το κινητό

Οι κυριότεροι λόγοι που μπορούν να κάνουν ένα κινητό τηλέφωνο και ιδιαίτερα ένα smartphone να ζεσταθεί χωρίς να έχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα είναι οι παρακάτω:

Ανοιχτά δεδομένα. Όταν έχουμε ανοιχτές εφαρμογές που συνδεόνται στον internet και χρησιμοποιούν δεδομένα κάνουν το τηλέφωνο να ζεσταίνεται στο σημείο που είναι ο πομποδέκτης. Όταν το σήμα δεν είναι καλό και το τηλέφωνο πρέπει να συνδεθεί με 3g ή 4g για να τραβήξει δεδομένα τότε ο πομποδέκτης του τηλεφώνου εκπέμπει με την μέγιστη ισχύ του για να ανταποκριθεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ζεσταθεί το τηλέφωνο στον πομποδέκτη περισσότερο από το φυσιολογικό.

Κλήση με ασθενές σήμα. Όταν μιλάμε στο τηλέφωνο και το σήμα δεν είναι καλό τότε το τηλέφωνο στο σημείο του πομποδέκτη θα ζεσταθεί για το ίδιο λόγο που αναφέραμε και παραπάνω.

Πολλές εφαρμογές σε λειτουργία ή στο παρασκήνιο. Φανταστείτε τι γίνεται σε ένα smartphone όταν στο παρασκήνιο είναι ενεργά και σε κατάσταση standby εφαρμογές όπως το facebook, το messenger, το viber, το whatsapp, το instagram κτλ. Οι εφαρμογές αυτές καταναλώνουν πόρους από την κεντρική cpu (επεξεργαστή) του τηλεφώνου για να μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα σε ένα notification ή στο δικό σας κάλεσμα. Αυτό σε συνδυασμό με τις τρέχουσες λειτουργίες που κάνετε εκείνη την στιγμή κάνουν τον επεξεργαστή να δουλευεί περισσότερο και σαν αποτέλεσμα να ζεσταίνεται.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Διάσπαση του Facebook θέλει συνιδρυτής του κολοσσού!

NASA: Το 2024 ξεκινάει το "Πρόγραμμα Άρτεμις"!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Tech στο Athensmagazine.gr

 

 

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share