Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γέμισε το κινητό σας νερά; Τι πρέπει να κάνετε για το σώσετε!

Όλους μας αφορά...

25 Ιουλίου 2019 14:31
Γέμισε το κινητό σας νερά; Τι πρέπει να κάνετε για το σώσετε!

Όταν το νερό μπαίνει στο τηλέφωνό σας, το πρώτο σας ένστικτο είναι να πανικοβληθείτε και, στη συνέχεια, να προσπαθήστε να στεγνώσετε τη συσκευή με οποιονδήποτε τρόπο. Ενώ μπορείτε να έχετε τις σωστές προθέσεις, τα βήματα που παίρνετε αφού το Smartphone σας έχει κάνει μια βουτιά στο νερό μπορεί να κάνει περισσότερα κακό παρά καλό. Υπάρχουν μερικές πράγματα που μπορείτε να κάνετε και αρκετά άλλα που είναι απαγορευτικά όταν ασχολείστε με ένα κινητό τηλέφωνο:

Βέβαια αν βάλεις μια σταγόνα στην κάμερα του κινητό τότε συμβαίνει κάτι φοβερό!

Τι να κάνετε όταν η συσκευή σας είναι μέσα σε νερά

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν το τηλέφωνό σας έρχεται σε επαφή με το νερό είναι να το αφαιρέσετε αμέσως από το νερό. Όσο λιγότερος χρόνος περνάει κάτω από το νερό, τόσο μικρότερη είναι η ζημιά που θα αντιμετωπίσει συνολικά.

Μια από τις πιο κρίσιμες ενέργειες που πρέπει να κάνετε αφού το κινητό σας τηλέφωνο έχει πέσει σε νερό είναι να το απενεργοποιήσετε και να μην επιχειρήσετε να το ενεργοποιήσετε ξανά. Αν το τηλέφωνο φαίνεται να λειτουργεί, θεωρήστε το ως μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας επειδή στο τέλος η συσκευή θα κλείσει για πάντα.

ο επόμενο βήμα θα ήταν να αφαιρέσετε την μπαταρία και οποιαδήποτε άλλα κομμάτια, όπως μια κάρτα SD ή κάρτα SIM, για να εξαλείψετε τυχόν πιθανότητα ηλεκτροπληξίας. Όχι μόνο αυτό θα δώσει στο τηλέφωνό σας την ευκαιρία να στεγνώσει χωρίς τα κομμάτια μέσα, αλλά θα σας δώσει μια καλύτερη ευκαιρία για την αποθήκευση των δεδομένων σας από το να χαθούν.

Τέλος, προσπαθήστε να στεγνώσετε απαλά το τηλέφωνο με μια πετσέτα ή ένα μαλακό πανί. Όσο περισσότερο καταφέρετε να το στεγνώσετε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα το τηλέφωνο να επανέλθει.

Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν το κινητό σας τηλέφωνο πέσει σε νερό

Κάποιες τακτικές που χρησιμοποιούνται για να στεγνώσουν υγρές ηλεκτρονικές συσκευές δεν πρόκειται να σας δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Μην επιχειρήσετε να ενεργοποιήσετε τη συσκευή μετά την επαφή της με το νερό. Εάν ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας αφού υποστεί ζημιά στο νερό, θα προκαλέσει βραχυκύκλωμα και η διάβρωση των εσωτερικών εξαρτημάτων θα επιταχυνθεί. Συνολικά η ανάκτηση δεδομένωνόταν το κινητό δεν ξανά ενεργοποιηθεί θα πρέπει να γίνεται από έμπειρους επαγγελματίες.

Μια γνωστή τακτική για τους περισσότερους ανθρώπους είναι να δοκιμάσετε το "τέχνασμα ρύζι" όπου το τηλέφωνο τοποθετείται σε ένα μπολ με ρύζι για να απορροφήσει την υγρασία. Υπάρχουν μερικά προβλήματα με αυτή τη θεωρία. Το ρύζι μπορεί να απορροφήσει κάποια υγρασία, αλλά δεν θα είναι σε θέση να φτάσει σε κάθε περιοχή μέσα σε ένα τηλέφωνο, ειδικά στα μικρότερα σημεία. Ενώ η πλειοψηφία του νερού μπορεί να έχει φύγει, εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα το τηλέφωνο να αποτύχει από τις υπόλοιπες σταγόνες νερού που ήταν απρόσιτες. Επιπλέον, μπορεί να εισάγει άμυλο και σκόνη στο τηλέφωνο, το οποίο προκαλεί περισσότερη ζημιά.

Ενώ άλλες θεωρίες περιλαμβάνουν την τοποθέτηση της συσκευής σε σκουπίδια γάτας ή σε ειδικό Gel, αυτές οι λύσεις είναι μόνο προσωρινές και δεν θα σώσει το τηλέφωνό σας από ενδεχόμενη αποτυχία. Οι μελέτες δείχνουν ότι η ρύθμιση του τηλεφώνου σας στον πάγκο για να στεγνώσει από μόνο του με απλό αέρα αφαιρεί περισσότερο νερό.

Κατά την ξήρανση της συσκευής, αποφύγετε τη χρήση οποιασδήποτε πηγής θερμότητας, όπως φούρνους ή στεγνωτήρια μαλλιών. Αυτά θα υπερθερμάνουν μόνο το τηλέφωνό σας και θα βλάψουν τα εξαρτήματα προσθέτοντας θερμότητα σε νερό και ηλεκτρικό ζήτημα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Διάσπαση του Facebook θέλει συνιδρυτής του κολοσσού!

NASA: Το 2024 ξεκινάει το "Πρόγραμμα Άρτεμις"!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Tech στο Athensmagazine.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share