Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτός είναι ο λόγος που εξαντλείται γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας!

Ποιο είναι το λάθος που κάνουμε όλοι;

1 Ιουλίου 2019 12:53
Αυτός είναι ο λόγος που εξαντλείται γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας!

Σας βρήκαμε ποιος είναι ο λόγος που εξαντλείται γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας! Μήπως κάνετε εσείς το ίδιο λάθος και αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Η μπαταρία αδειάζει γρήγορα. Και όσο περνάει ο καιρός, ακόμη πιο γρήγορα. Και όλο και πιο γρήγορα και πιο γρήγορα και πιο γρήγορα, μέχρι που καταλήγει να γίνεται πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.

Είναι το πρόβλημα που διαρκώς προκύπτει, λίγους μήνες μετά την αγορά του κινητού τηλεφώνου.

Και σε εκείνο το σημείο που αρχίζεις να αναρωτιέσαι γιατί η μπαταρία του κινητού σου τηλεφώνου αδειάζει τόσο γρήγορα, ο καθένας στο περίγυρό σου έχει και ένα λόγο να σου πει αλλά και ένα γιατροφόφι. Τα οποία τις περισσότερες φορές ουδεμία εφαρμογή έχουν και δεν αλλάζουν τίποτα σε σχέση με τη διάρκεια της μπαταρίας του κινητού σου τηλεφώνου.

Η κακιά συνήθεια που καταστρέφει τη μπαταρία του κινητού τηλεφώνου

Ωστόσο, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί και αποκαλύπτεται και από τις συμβουλές των εταιρειών, υπάρχει μια κακιά συνήθεια που έχουν οι περισσότεροι και η οποία αδιαμφισβήτητα καταστρέφει τη διάρκεια της ζωής της μπαταρίας.

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι και βλάπτει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού είναι ότι το αφήνουν για ώρα στο φορτιστή και εφόσον έχει φορτιστεί στο 100%. Οι περισσότεροι έχουν τη συνήθεια να συνδέουν το κινητό τους στο φορτιστή πριν κοιμηθούν και να το αφήνουν εκεί όλη νύχτα, ενώ επίσης πολλοί όταν το βάζουν για φόρτιση κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας, το ξεχνούν εκεί για ώρες. Με αυτόν τον τρόπο, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, επιταχύνετε τη διαδικασία γήρανσης των μπαταριών λιθίου.

Οταν παλιώνει μια μπαταρία ιόντων λιθίου, τα χημικά που περιέχει αλλάζουν και καθίστανται λιγότερο αποτελεσματικά στο να αποθηκεύουν, να διατηρούν και να παρέχουν ενέργεια στη συσκευή σας.

Βεβαίως, όλες οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Ανεξαρτήτως του τι κάνει κανείς, η μπαταρία του κινητού θα πέσει καθώς τη χρησιμοποιεί. Αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να είναι λίγο πιο προσεκτικός έτσι ώστε να επιβραδύνει τη «γήρανση» της μπαταρίας του κινητού του.

Ο ήχος της πληκτρολόγησης αποκαλύπτει τους κωδικούς σας!

Η τεχνολογία εξελίσσεται και μαζί με αυτή εξελίσσονται και οι ικανότητες των χάκερ, οι οποίοι,μπορούν να καταλάβουν τους κωδικούς που εισάγετε στο κινητό σας από τον τρόπο που πληκτρολογείτε.

Εμπειρογνώμονες από την Αγγλία και τη Σουηδία έχουν δείξει πώς τα ενσωματωμένα μικρόφωνα των κινητών τηλεφώνων μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να αποκωδικοποιήσουν τον ήχο της πληκτρολόγησης σε μια οθόνη smartphone.

Κατά τη διάρκεια μιας σχετικής δοκιμής ένας αλγόριθμος μπορούσε να μαντέψει σωστά 31 από τις 50 τετραψήφιες προσπάθειες πληκτρολόγησης, σύμφωνα με στοιχεία που είχαν δώσει οι συμμετέχοντες.

Ο περιορισμός της πρόσβασης του μικροφώνου σε συγκεκριμένες εφαρμογές θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να διατηρήσετε ασφαλές το κινητό και τους κωδικούς σας.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge και του Πανεπιστημίου Linköping στη Σουηδία έδωσαν σε 45 συμμετέχοντες tablet και smartphones Android για να πληκτρολογήσουν διάφορους κωδικούς.

Έπειτα κατέγραφαν τις ηχογραφήσεις από την πληκτρολόγηση σε έναν αλγόριθμο εκμάθησης μηχανών, ο οποίος δημιουργήθηκε για να ταιριάξει κάθε δόνηση με ένα συγκεκριμένο σημείο στην οθόνη των συσκευών, το οποίο οι χρήστες είχαν αγγίξει κατά την πληκτρολόγηση του κωδικού πρόσβασης.

Ο αλγόριθμος μπορεί να κάνει αυτή την αποκωδικοποίηση επειδή κάθε άγγιγμα της οθόνης δημιουργεί ηχητικά κύματα που ταξιδεύουν στο μικρόφωνο του τηλεφώνου μέσω της οθόνης και του αέρα. Καθώς τα διαφορετικά κύματα ταξιδεύουν με διαφορετικές ταχύτητες, η χρονική απόσταση μεταξύ κάθε χτυπήματος που φτάνει στο μικρόφωνο μπορεί να αποκαλύψει το γράμμα, το νούμερο ή το σύμβολο που πατήθηκε στην οθόνη.

«Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε ότι κανείς δεν έχει αναπτύξει αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Ilia Shumailov, «ωστόσο στο εγγύς μέλλον σίγουρα θα συναντήσουμε τέτοιες επιθέσεις», προειδοποίησε.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share