Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Huawei: Υποσκέλισε την Apple στις πωλήσεις κινητών!

Ο ανταγωνισμός από την Κίνα αποδεικνύεται αρκετά σκληρός!

1 Αυγούστου 2018 14:55
Huawei: Υποσκέλισε την Apple στις πωλήσεις κινητών!

Μπορεί η Apple να ανακοίνωσε ιδιαιτέρως ισχυρές οικονομικές επιδόσεις για το τρίτο τρίμηνο χρήσης. αλλά όπως φαίνεται έχασε τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις κορυφαίες, βάσει όγκου πωλήσεων, εταιρείες έξυπνων κινητών.

Ο ανταγωνισμός από την Κίνα αποδεικνύεται αρκετά σκληρός τόσο για τον αμερικανικό κολοσσό όσο και για την νοτικορεατική Samsung, που κρατάει τα ηνία στην αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοβαρή η κατάσταση του Άκη Σακελλαρίου! Βρίσκεται στη ΜΕΘ - Όλες οι εξελίξεις της υγείας του!

Στοιχεία των εταιρειών ερευνών International Data Corporation (IDC), Counterpoint Research, IHS Markit και Canalys αποκαλύπτουν ότι η κινεζική Huawei υποσκέλισε την Apple το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Σύμφωνα με την IDC η Huawei πούλησε 54,2 εκατομμύρια συσκευές έξυπνων κινητών παγκοσμίως, με τον όγκο των πωλήσεών της να είναι αυξημένος κατά 40,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στην ίδια περίοδο οι πωλήσεις της Apple αυξήθηκαν μόλις 0,7% στα 41,3 εκατ. συσκευές. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι τα έσοδα της κορυφαίας, βάσει κεφαλαιοποίησης, εταιρείας του πλανήτη, είναι πολύ υψηλότερα, χάρη στις υψηλές τιμές των iPhone.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγική ειρωνεία: Οι φωτογραφίες της αδερφής του Παναγιώτη Χαμηλοθώρη με τον Ηλία Ψινάκη πριν την πυρκαγιά στο Μάτι!

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία η Huawei έχει σήμερα μερίδιο αγοράς 15,8% και η Apple 12,1%. Στην κορυφή με μερίδιο 20,9% παραμένει η Samsung, παρά το γεγονός ότι είδε τον όγκο των πωλήσεών της να υποχωρεί κατά 10,4% σε σχέση με πέρυσι.

Η IDC σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά από το 2010, που η Apple, δεν βρίσκεται στην πρώτη ή δεύτερη θέση σε όρους μεριδίου αγοράς. Συνολικά η αγορά έξυπνων κινητών ήρθε αντιμέτωπη με πτώση 1,8% το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share