Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δημιουργήθηκε "η πρώτη ψηφιακή ακαδημία γονέων"

7 Φεβρουαρίου 2018 19:36
Δημιουργήθηκε

Το 1ο online πρόγραμμα διαδικτυακής εκπαίδευσης γονέων για την ασφαλή πλοήγηση παιδιών και εφήβων στο internet. Μία πρωτοβουλία του CSIi, με την υποστήριξη του ΑΝΤ1 και της WIND
Σε ένα καινοτόμο εγχείρημα διαδικτυακής εκπαίδευσης για γονείς, αναφορικά με την ασφαλή πλοήγηση παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, προχωρά το CSI Institute (Cyber Security International Institute), με την υποστήριξη του ΑΝΤ1, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Κάθε Παιδί μια Αγκαλιά» και της WIND.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε βόμβα: Το πιο πολυσυζητημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz μόλις χώρισε!

Η «Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων», είναι ένα δωρεάν, 8ωρο, διαδραστικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου σε πραγματικό χρόνο, ο Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρος του CSIi, Μανώλης Σφακιανάκης και ομάδα καταρτισμένων εισηγητών, θα ενημερώνουν τους γονείς, για τα σύγχρονα θέματα του Διαδικτύου.


Πιο αναλυτικά, θα αναφερθούν στα θετικά και τα αρνητικά του διαδικτύου, τα νέα φαινόμενα, τα Social Media, αλλά και τις καταστάσεις με τις οποίες το παιδί και ο έφηβος έρχονται αντιμέτωποι, μέσω επικίνδυνων διαδικτυακών συμπεριφορών που μπορεί να επιδεικνύουν. Ταυτόχρονα θα δοθούν στους γονείς εφόδια και πρακτικές λύσεις, τόσο σε τεχνικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, ώστε να είναι σε θέση να συμπορεύονται και να επικοινωνούν με τα παιδιά τους, να τα εκπαιδεύουν, ως προς την ασφαλή τους πλοήγηση στο διαδίκτυο, αλλά και να τα νουθετούν.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 4 φορές το μήνα online, μέσα από την Εκπαιδευτική Διαδικτυακή Πλατφόρμα BLACKBOARD, που διατίθεται από την εταιρεία Cosmolearn. Ο κύκλος εκπαίδευσης θα είναι μηνιαίος, και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η «Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων» ξεκινάει σε πρώτη φάση πιλοτικά με την εκπαίδευση γονέων από επιλεγμένα σχολεία. Πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε συνεννόηση με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, από σχολεία όλης της χώρας και με στόχο την ενημέρωση περισσότερων από 2.000 ενδιαφερόμενων κάθε μήνα.


Ο Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρος του CSIi, Μανώλης Σφακιανάκης, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση της «Ψηφιακής Ακαδημίας Γονέων» δήλωσε σχετικά:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Survivor διαρροή: Η απουσία "βόμβα" και ο μεγάλος νικητής του σημερινού αγωνίσματος! Διάσημοι ή Μαχητές κερδίζουν απόψε;

«Η Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων, η πρώτη Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων στη χώρα μας, είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που στόχο έχει να δώσει στους γονείς όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια, για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις διαδικτυακές κρίσεις που προκύπτουν σε σχέση με τη χρήση του internet από τα παιδιά τους, καθώς και να φέρουμε κοντά γονείς και παιδιά και να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος σχετικά με την ορθή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Το πρόγραμμα έχει ήδη μεγάλη απήχηση. Έχουμε γύρω στις 2.500 συμμετοχές και έχει ξεκινήσει εκπαίδευση σε οικογένειες από περιοχές της Αθήνας, του δήμου Φυλής, Καισαριανής, καθώς και εκτός Αττικής, όπως η Σκιάθος. Σκοπός και στόχος μας είναι να επεκταθούμε σε ακόμη περισσότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, με τη βοήθεια των υποστηρικτών μας, ΑΝΤ1 και WIND, να ακουστούμε ακόμη περισσότερο καθώς και να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, μέσω της διαδικτυακής μας πλατφόρμας, που διατίθεται από την Cosmolearn».

Πηγή:Πρώτο Θέμα

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share