Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Άκρως πρωτοποριακό: Μάσκα οθόνη σου επιτρέπει να νοικιάσεις το πρόσωπό σου! (Video)

5 Φεβρουαρίου 2018 10:23
Άκρως πρωτοποριακό: Μάσκα οθόνη σου επιτρέπει να νοικιάσεις το πρόσωπό σου! (Video)

Έχεις του κόσμου τις κοινωνικές υποχρεώσεις, αλλά βαριέσαι να βγεις από το σπίτι σου;

Τώρα, χάρη σε μια νέα συσκευή τηλεπαρουσίας(telepresence), μπορείς να «δανείσεις» το πρόσωπό σου σε κάποιον άλλο άνθρωπο, ο οποίος -δωρεάν ή αντί αμοιβής- θα αναλάβει να κάνει αυτός τη «βρώμικη» δουλειά, φορώντας μια μάσκα-οθόνη με το πρόσωπό σου.

Ο άλλος, που μπορεί να είναι τελείως ξένος, φορά το πρόσωπό σου πάνω στο δικό του, καθώς η μάσκα-οθόνη «χαμαιλέων» με την ονομασία ChameleonMask προβάλλει το πρόσωπο σου, ενώ παράλληλα η δική σου φωνή μεταδίδεται από μακριά, αντί για τη δική του. Παράλληλα, ο άλλος μπορεί να είναι ντυμένος όπως εσύ, για να δίνει πιο πειστική εντύπωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταγγελία - βόμβα για δολοφονική επίθεση εναντίον γνωστού Έλληνα δημοσιογράφου από τον Γιώργο Μπόγρη! (photos)

Ο απομακρυσμένος πελάτης-χρήστης κοιτάζει έναν υπολογιστή-ταμπλέτα που μεταδίδει το πρόσωπο και τη φωνή του στη μάσκα του υποκατάστατου χρήστη. Ο τελευταίος βλέπει στο πίσω μέρος της μάσκας και αυτός το πρόσωπο του πελάτη, καθώς και τις όποιες γραπτές οδηγίες αυτός θα πληκτρολογήσει στο τάμπλετ του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Η Ροδάνθη έμεινε και το Twitter την γλεντάει: "Φόρα ένα σορτσάκι όλη την ώρα με το βρακί..."

Παρεμφερείς συσκευές τηλεπαρουσίας έχουν έως τώρα δοκιμασθεί σε ρομπότ, τα οποία, υποκαθιστώντας τον απομακρυσμένο χρήστη, συμμετέχουν αντί αυτού σε συσκέψεις και άλλες εκδηλώσεις. Όμως η ChameleonMask είναι η πρώτη συσκευή του είδους της που χρησιμοποιεί άνθρωπο αντί για ρομπότ ως «παρένθετο» χρήστη.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: altsantiri.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share