Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πόσο κοστίζει στην Apple το νέο iPhone και είναι... τσιμπημένη η τιμή του;

27 Σεπτεμβρίου 2017 15:58
Πόσο κοστίζει στην Apple το νέο iPhone και είναι... τσιμπημένη η τιμή του;

Τα κινητά της Apple προκαλούν πάντα αίσθηση από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας τους, η τιμή τους όμως είναι πάντα «τσιμπημένη», ενώ η τελευταία αυξάνεται σε κάθε νέο μοντέλο που παρουσιάζει η εταιρεία.

Σύμφωνα με αναλυτές, η αύξηση της τιμής που παρατηρείται σε κάθε νέα κυκλοφορία βοηθά τον αμερικανικό κολοσσό να διατηρήσει υγιή περιθώρια κέρδους.

Πόσο, όμως, κοστίζει η κατασκευή του τελευταίου iPhone, για την αγορά του οποίου κάποιος πρέπει να δαπανήσει περίπου 1.000 δολάρια;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για πρώτη φορά: Η Ελεονώρα Μελέτη μιλάει ανοικτά για την εγκυμοσύνη της!

Σύμφωνα με την IHS Markit, τα εξαρτήματα του iPhone 8 Plus κοστίζουν 295.44 δολάρια έναντι 270.88 δολαρίων που κόστιζαν αυτά του iPhone 7 Plus.

Ο νέος επεξεργαστής Bionic A11 κοστίζει 5 δολάρια περισσότερο, παρά τις δεκάδες εκατομμύρια μονάδες που θα παραγγείλει η Apple. Ο διπλασιασμός του χώρου αποθήκευσης από 32GB σε 64GB προσθέτει 6 δολάρια επιπλέον στο κόστος των εξαρτημάτων, ενώ η νέα βελτιωμένη κάμερα στο iPhone 8 Plus διατίθεται για 32.50 δολάρια.

Τα υλικά της απλής εκδοχή του εν λόγω μοντέλου, δηλαδή του iPhone 8, κοστίζουν 247,51 δολάρια, περίπου 10 δολάρια παραπάνω από το iPhone 7. Το iPhone 8 έχει αρχική λιανική τιμή 699 δολάρια, 50 ευρώ περισσότερο από την τιμή του iPhone 7, όταν κυκλοφόρησε.

«Το υψηλότερο συνολικό κόστος κατασκευής του νέου iPhone 8 Plus δεν μπορεί να συνδεθεί απλά με μια μόνο κατηγορία των χαρακτηριστικών του. Τόσο οι νέες λειτουργίες, όπως η ασύρματη φόρτιση όσο και το νέο τσιπ A11 Bionic της εταιρείας αυξάνουν το κόστος» αναφέρει σε δήλωσή του Άντριου Ρασγουέιλερ, διευθυντής της Markit.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - αποκλειστικό: Αυτοί είναι οι 8 διάσημοι που πάνε Φιλιππίνες! Η συμμετοχή που δεν περίμενε κανείς και δεν γράφτηκε ποτέ! (video)

Σημειώνεται ότι η Markit δεν έχει μέχρι στιγμής υπολογίσει το κόστος κατασκευής του νέου iPhone X που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο χρόνο και θα κοστίζει 999 δολάρια.

Ωστόσο υπολογίζεται ότι το νέο τηλέφωνο είναι πιο ακριβό από όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής λόγω της οθόνης OLED που φαίνεται να κοστίζει στην Apple 120 με 130 δολάρια η καθεμία.

Πηγή: insider.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share