ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Muffins σοκολάτας από τον Πέτρο Συρίγο – Η συνταγή για την πιο γλυκιά απόλαυση

Η συνταγή για τα πιο απολαυστικά muffins σοκολάτας

Ιδανικά για πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο

Ο Πέτρος Συρίγος μοιράζεται μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για muffins σοκολάτας που θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Ιδανικά για πρωινό, σνακ ή γλυκό μετά το φαγητό, αυτά τα muffins με κομματάκια σοκολάτας είναι αφράτα και πεντανόστιμα.

Η διαδικασία για την εκτέλεση της συνταγής

Υλικά για τα muffins

  • 180γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 250γρ ζάχαρη
  • 25γρ κακάο
  • 1 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 240ml ξινόγαλο ή αριάνι ή γάλα
  • 80ml ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κ.τ.γ υγρή βανίλια

Υλικά για το frosting:

  • 300γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50γρ κακάο σε σκόνη
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Βανίλια
  • 800γρ ζάχαρη άχνη
  • 100ml κρέμα γάλακτος

Προετοιμασία:

  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Ψήσιμο: 30 λεπτά

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά, φροντίζοντας να ενσωματωθούν καλά. Στο τέλος, ενσωματώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας για έξτρα γεύση.

Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια για muffins και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να είναι έτοιμα. Σερβίρουμε σκέτα ή με το πλούσιο frosting σοκολάτας, για να απολαύσουμε ένα γλυκό που θα μας φτιάξει τη διάθεση κάθε στιγμή της ημέρας.