Εύκολη συνταγή για τιραμισού σε μπάλες χωρίς ψήσιμο

Φτιάξτε τις πιο λαχταριστές μπουκίτσες τιραμισού σε λίγα λεπτά
Αν αγαπάτε το παραδοσιακό τιραμισού αλλά ψάχνετε έναν πιο παιχνιδιάρικο και εύκολο τρόπο να το απολαύσετε, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Οι μπαλίτσες τιραμισού είναι μια πρωτότυπη εκδοχή του κλασικού ιταλικού γλυκού, που συνδυάζει την πλούσια γεύση του καφέ, το άρωμα του λικέρ και την κρεμώδη υφή του μασκαρπόνε σε μια μπουκιά.
Διαβάστε επίσης
Είναι ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση – από ένα ελαφρύ επιδόρπιο μέχρι ένα εντυπωσιακό κέρασμα σε τραπέζι. Φτιάχνονται εύκολα, χωρίς ψήσιμο, και μπαίνουν μόνο στο ψυγείο για να είναι δροσερά! Η Γωγώ Δελογιάννη ετοιμάζει τιραμισού σε μικρές μπαλίτσες βάζοντας τη δική της πινελιά.
Υλικά και οδηγίες για το τιραμισού
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 600 γρ. μασκαρπόνε
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 2 αυγά εκτός ψυγείου
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- Μία πρέζα αλάτι
- Μία κ. γλ. βανίλια εκχύλισμα
- 6 δόσεις διπλό Espresso
- 50 ml λικέρ καφέ ή μαύρο ρούμι ή κονιάκ
- 245 μπισκότα σαβαγιάρ κομμένα στη μέση
- 4 κ.σ. πραλίνα
- Κακάο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Για το πρώτο βήμα θα θρυμματίσετε τα μπισκότα και θα τα βάλετε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια θα προσθέσετε τον καφέ, την πραλίνα και το τυρί κρέμα με το μασκαρπόνε και θα τα ανακατέψετε καλά μέχρι αν ομογενοποιηθούν. Έπειτα, αφήνετε το μείγμα για 15 λεπτά περίπου στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Αφού τα βγάλετε από το ψυγείο τα πλάθετε σε μικρά μπαλάκια και τα αφήνετε σε ένα πιάτο. Πασπαλίζετε τα μπαλάκια με κανέλα και τα αφήνετε να «ξεκουραστούν»
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Για τι επόμενο βήμα, θα ανακατέψετε τα δύο μείγματα μεταξύ τους για να δημιουργήσετε την κρέμα όπου θα την αφήσετε για λίγα λεπτά στο ψυγείο. Στο τέλος μπορείτε να περιχρίσετε την κρέμα πάνω στα μπαλάκια ή να την αφήσετε σε ένα μπολάκι. Καλή σας απόλαυση!





