Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024

Λεμόνι και μαγειρική σόδα δίνουν τη λύση: Έτσι θα «αστράψει» η κεραμική σας εστία

Το αποτελεσματικότερο καθάρισμα !

9 Αυγούστου 2024 15:59
Λεμόνι και μαγειρική σόδα δίνουν τη λύση: Έτσι θα «αστράψει» η κεραμική σας εστία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καθάρισμα της κεραμικής εστίας της κουζίνας μας μπορεί να είναι μια βαρετή δουλειά, ωστόσο είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία της.

Αν έχετε βαρεθεί να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε χημικά απορρυπαντικά, το οποία εκτός των άλλων δεν είναι και υγιεινά, τότε σας έχουμε τη λύση.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Θα σας κοστίσει λιγότερο από 3 ευρώ: Το σπιτικό καθαριστικό κουζίνας που εξαφανίζει τα λίπη

Με δύο μόνο φυσικά υλικά, μπορείτε να καθαρίσετετ την κεραμική σας εστία αποτελεσματικά και μηδαμινό κόστος.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

Υλικά

  • Σόδα μαγειρικής (περίπου μισό φλυτζάνι)

  • Τον χυμό από ένα λεμόνι

  • Δύο σπογγοπετσέτες (μία στεγνή και μία νωπή)

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με την σόδα μαγειρικής μέχρι να γίνουν σαν πάστα.

  • Περνάμε το μείγμα αυτό πάνω στην επιφάνεια της κεραμικής εστίας, προσπαθώντας να απλωθεί παντού.

  • Με τη στεγνή σπογγοπετσέτα τρίβουμε σε όλη την επιφάνεια.

  • Στη συνέχεια παίρνουμε τη νωπή σπογγοπετσέτα και συνεχίζουμε το τρίψιμο.

  • Όταν τελειώσουμε, στεγνώνουμε με λίγο χαρτί κουζίνας.

Λεμόνι και μαγειρική σόδα

Χρήσιμες συμβουλές

Με την ειδική ξύστρα που κυκλοφορεί στην αγορά μπορούμε να ξύσουμε τα δύσκολα σημεία στην κεραμική μας εστία και να απομακρύνουμε έτσι βρωμιά και λεκέδες.

Για να φύγουν τα υπολείμματα περνάμε στο τέλος με ένα υγρό πανί.Τα καμένα λίπη τα απομακρύνουμε άμεσα με ένα μαλακό σφουγγάρι και όσο το μάτι της κουζίνας είναι ακόμη χλιαρό.

Αν πέσει γάλα: μαζεύουμε πρώτα όλα τα υγρά με μια βρεγμένη σπογγοπετσέτα και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ξύδι. Το ξύδι θα αποτρέψει τους πολύ δύσκολους λεκέδες να κολλήσουν περισσότερο.

Για να αποφύγουμε γρατζουνιές στην εστία της κουζίνας μας, δεν σέρνουμε τα σκεύη όταν θέλουμε να τα μετακινήσουμε και πάντα καθαρίζουμε άμεσα όταν πέφτουν επικίνδυνα τρόφιμα, όπως π.χ. ζάχαρη, αλάτι, λίπη.

Καλό είναι να μην ξεκινάμε να μαγειρεύουμε σε κεραμική εστία με λεκέδες, γιατί οι λεκέδες θα χειροτερέψουν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share