Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

Μπαλκόνι γεμάτο κουτσουλιές: Θαυματουργό μείγμα με μαγειρική σόδα που θα εξαφανίσει κάθε λεκέ

Έτοιμοι για «μπαλκονάτη» χαλάρωση

24 Ιουνίου 2024 14:31
Μπαλκόνι γεμάτο κουτσουλιές: Θαυματουργό μείγμα με μαγειρική σόδα που θα εξαφανίσει κάθε λεκέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που θέλουμε όλοι να απολαύσουμε το μπαλκόνι του σπιτιού μας, καθώς ο καιρός το επιτρέπει. Ωστόσο το μόνιμο πρόβλημα των νοικοκυριών εδώ και χρόνια είναι τα περιστέρια που κάνουν επιδρομή στο σπίτι σου κάνοντας ακαθαρσίες και δε σε αφήνουν να το ευχαριστηθείς. Με την ευκαιρία δείτε Οριστικό «φινάλε» για τα περιστέρια: «Λαμπίκο» το μπαλκόνι σας σε χρόνο dt

Εκτός από αντιαισθητικό θέαμα που καταστρέφει την όμορφη εικόνα του μπαλκονιού σου, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι κουτσουλιές των περιστεριών και οι λεκέδες που αφήνουν αποτελούν μία σοβαρή εστία μόλυνσης.

Τα περιττώματα των περιστεριών -εκτός από τον κίνδυνο για γλίστρημα- είναι επίσης φορείς ασθενειών και μικροβίων που μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο και στα ζώα, προκαλώντας ασθένειες όπως εγκεφαλίτιδα, πνευμονίτιδα κ.ά.

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές “πώς να καθαρίσω κουτσουλιές από περιστέρια” για να απαλλαγείς από τις δυσάρεστες συνέπειες τους. Ιδού η λύση...

Μπαλκόνι με περιστέρια

Καθαρισμός μπαλκονιού από περιστέρια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις τον καθαρισμό του μπαλκονιού από κουτσουλιές είναι να έχεις τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό, όπως:

 • λαστιχένια γάντια (που στο τέλος θα πετάξεις)
 • μάσκα προσώπου
 • κλειστά παπούτσια
 • και μακριά ρούχα για να μην έρθεις σε επαφή με τα μικρόβιά τους.

Άτομα που δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό δεν θα πρέπει να καθαρίζουν τα περιττώματα των περιστεριών.

Στη συνέχεια, είτε έχεις ξύλινο, τσιμεντένιο ή μεταλλικό μπαλκόνι, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα ώστε να αφαιρεθούν οι λεκέδες από τις ανεπιθύμητες ακαθαρσίες των περιστεριών:

 • Για τα κολλημένα περιττώματα, πάρε μία ξύστρα ή σπάτουλα και αφαίρεσε τα με προσοχή από το μπαλκόνι, ώστε να μην χαραχθεί η επιφάνεια.
 • Σκούπισε τις κουτσουλιές που αφαιρούνται εύκολα και απομάκρυνε τις από το μπαλκόνι με το φαράσι.
 • Ρίξε σε 3 λίτρα ζεστό νερό, μια κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων και βρέξε μία βούρτσα, με την οποία θα τρίψεις τις επιφάνειες με τους λεκέδες από τα περιττώματα.
 • Αν υπάρχουν επίμονοι λεκέδες, ρίξε στην εκάστοτε επιφάνεια μία ποσότητα μαγειρικής σόδας και άφησέ τη να «καθίσει» για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια, πάρε μία βούρτσα και άρχισε να τρίβεις την περιοχή αυτή.
 • Αφαίρεσε τα έντονα υπολείμματα με ένα πανί, το οποίο θα πρέπει να πετάξεις αφού ολοκληρώσεις τον καθαρισμό.
 • Ρίξε στο μπαλκόνι άφθονο νερό με έναν κουβά ή λάστιχο και ξέπλυνέ το πολύ καλά.
 • Για να απομακρύνεις οποιοδήποτε ίχνος βρωμιάς έχει απομείνει και να πετύχεις την αψεγάδιαστη καθαρότητα στο μπαλκόνι σου, σφουγγάρισε όλη την επιφάνεια με νερό και απορρυπαντικό.
 • Το τελευταίο βήμα για να σιγουρευτείς ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από κάποιο ιό που μπορεί να μεταφέρουν τα περιστέρια, είναι να περάσεις όλη την επιφάνεια του μπαλκονιού -αφού έχει στεγνώσει- με αντισηπτικό υγρό είτε ψεκάζοντας, είτε σφουγγαρίζοντάς την.
 • Αν έχουν λερωθεί και τα έπιπλα του μπαλκονιού με κουτσουλιές, φρόντισε να τα ξεπλύνεις και να τα σκουπίσεις καλά με υγρά πανιά και στη συνέχεια να τα στεγνώσεις με καθαρά και στεγνά πανιά.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share