Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

«Εξαφανιζόλ» για μυρμήγκια: 6 τρόποι να τα διώξεις από την κουζίνα σου

Πες αντίο σε χρόνο μηδέν

24 Ιουνίου 2024 12:11
«Εξαφανιζόλ» για μυρμήγκια: 6 τρόποι να τα διώξεις από την κουζίνα σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μυρμήγκια με το που μπήκε η άνοιξη, κάνανε την εμφάνιση τους και μπορεί να είναι ένα από τα πιο ακίνδυνα έντομα που κυκλοφορούν αλλά κανείς δεν θέλει να κάνουν βόλτες μέσα στο σπίτι του. Γι’ αυτό λοιπόν ας δούμε μερικούς εύκολους και φυσικούς τρόπους για να τα διώξουμε.

Διαβάστε επίσης: Τέλος στον «εφιάλτη» με τα μυρμήγκια: Δεν είναι μόνο το ξύδι - 6 υλικά για σπίτι χωρίς έντομα

Τα καλύτερα φυσικά υλικά για να διώξεις τα μυρμήγκια

Ξύδι

Εσύ το ήξερες ότι τα μυρμήγκια απεχθάνονται το ξύδι; Αν έχεις εντοπίσει το σημείο απ’ όπου βρίσκουν δίοδο, ψέκασε τα αμέσως με αυτό το φυσικό υλικό. Για καλό και για κακό ψέκασε, επίσης, όλες τις πόρτες και τα παράθυρα. Στη συνέχεια σκούπισε τις περιοχές με ένα μαλακό πανί. Οι ενοχλητικοί επισκέπτες αποκλείεται να περάσουν από εκεί, αφού δεν μπορούν να αντέξουν τη μυρωδιά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λευκό ξύδι ακόμη και για σφουγγάρισμα, αναμιγνύοντας το με νερό!

Μυρμήγκια σε πάγκους, μπαλκονόπορτες και αυλές: Οι εύκολοι τρόποι για να τα διώξετε

Αιθέριο Έλαιο Κανέλας

Ακόμη ένα εξαιρετικό φυσικό εντομοαπωθητικό είναι η κανέλα. Η μυρωδιά της, όπως και του λευκού ξυδιού σίγουρα θα αποθαρρύνει τα μυρμήγκια, αν σχεδιάζουν επίσκεψη στο σπίτι σου. Σε ένα φλιτζάνι του καφέ, πρόσθεσε ισόποση ποσότητα νερού και αιθέριο ελαίου κανέλας. Χρησιμοποίησε βαμβάκι για να σκουπίσεις τις περιοχές από όπου μπορούν να εισβάλουν τα μυρμήγκια στο σπίτι. Ακολούθησε καθημερινά την ίδια διαδικασία μέχρι να σιγουρευτείς ότι οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες αποτελούν παρελθόν.

Λεμόνι

Θέλεις να εξαφανίσεις τα μυρμήγκια από το εσωτερικό του σπιτιού σου; Εκτός από το ξύδι, ακόμη μία μυρωδιά που δεν αντέχουν είναι το λεμόνι. Τρίψε μερικές λεμονόκουπες στα κουφώματα του σπιτιού σου για να εμποδίσεις την είσοδο στους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Ακόμη μπορείς να ρίξεις μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεμονιού σε βαμβάκι και να το τοποθετήσεις στο εσωτερικό των ντουλαπιών. Ακολούθησε αυτή τη διαδικασία ανά 3-4 ημέρες έως ότου οι εισβολείς εξαφανισθούν.

Μυρμήγκια σε πάγκους, μπαλκονόπορτες και αυλές: Οι εύκολοι τρόποι για να τα διώξετε

Καφές φίλτρου

Συνήθιζες να πετάς το κατακάθι από τον καφέ φίλτρου; Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τα μυρμήγκια στο σπίτι, ήρθε η ώρα να αρχίσεις να το φυλάς. Ρίξε κατακάθι ή ακόμη και κόκκους καφέ για να πεις αντίο στα μυρμήγκια στο σπίτι. Εντόπισε το σημείο απ’ όπου ξετρυπώνουν και άφησε τη μαγεία του καφέ να κάνει τη δουλειά με τον πιο φυσικό τρόπο!

Μυρμήγκια σε πάγκους, μπαλκονόπορτες και αυλές: Οι εύκολοι τρόποι για να τα διώξετε

Πιπέρι

Ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να σε βοηθήσει να λύσεις το πρόβλημα των μυρμηγκιών στο σπίτι σου είναι το πιπέρι. Τρίψε αρκετό πιπέρι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανάμειξε το με νερό. Στη συνέχεια ψέκασε όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου καθώς επίσης και τις εισόδους που υποψιάζεται ότι χρησιμοποιούν τα μυρμήγκια για να εισβάλουν στο σπίτι αλλά και στα ντουλάπια σου.

Μαγειρική σόδα & ζάχαρη

Πώς λειτουργεί αυτή η ύπουλη μέθοδος εξόντωσης; Ως γνωστόν η ζάχαρη προσελκύει τα μυρμήγκια σε χρόνο μηδέν. Από την άλλη, όμως, η μαγειρική σόδα τα εξουδετερώνει. Ανακάτεψε μισή ποσότητα μαγειρικής σόδας και άλλη μισή ζάχαρης, τοποθέτησε το μείγμα σου σε καπάκια μπουκαλιών και άφησε τα κοντά στις εστίες του προβλήματος. Οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες θα εξοντωθούν προτού πεις κύμινο!

Μυρμήγκια σε πάγκους, μπαλκονόπορτες και αυλές: Οι εύκολοι τρόποι για να τα διώξετε

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share