Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Απαλλαγείτε μια και καλή από τις κατσαρίδες: Βάλτε αυτό το φυτό σε κάθε γωνία του σπιτιού σας και θα εξαφανιστούν

«Τέζα» οι ενοχλητικοί επισκέπτες

23 Ιουνίου 2024 12:21
Απαλλαγείτε μια και καλή από τις κατσαρίδες: Βάλτε αυτό το φυτό σε κάθε γωνία του σπιτιού σας και θα εξαφανιστούν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Τέζα» θέλουμε να βρούμε όλες τις κατσαρίδες που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τις βλέπουμε να «βολτάρουν» στο μπάνιο και στη κουζινα μας.

Όσο και αν έχουμε προσπαθήσει να τις εξαφανίσουμε, αυτές πάντα βρίσκουν τρόπο να τρυπώσουν ξανά.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Έξυπνο κόλπο: Εξαφανίστε τα αυγά της κατσαρίδας από το σπίτι σας πριν εκκολαφθούν!

Και αυτό γιατί οι κατσαρίδες εκτός από αηδιαστικές έχουν και πολύ μεγάλη ανθεκτικότητα, αν αναλογιστεί κανείς, πως είναι οι μόνες που θα μπορούν να επιβιώσουν μετά από κάποια πυρηνική έκρηξη.

Γι’ αυτούς τους λόγους, μπορεί να συναντήσουμε κατσαρίδες παντού να τρώνε ό,τι βρουν.

Οι κατσαρίδες αφήνουν χημικά ίχνη με τα περιττώματα τους. Με αυτό τον τρόπο, οι άλλες μπορούν εύκολα να βρουν φαγητό ή νερό.

Αυτή είναι μία από τις βασικές μεθόδους επικοινωνίας ανάμεσα τους και είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους μολύνουν γρήγορα μια περιοχή.

Ωστόσο, θα σας βοηθήσουμε να ξεφορτωθείτε αυτά τα απαίσια έντομα επιτέλους!'

Το παρακάτω κόλπο είναι πολύ αποτελεσματικό και σας το συστήνουμε για να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες, ειδικά αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια και θέλετε να αποφύγετε τα επικίνδυνα προϊόντα του εμπορίου.

Τα φύλλα δάφνης θα σας «σώσουν»

Τα φύλλα δάφνης είναι το καλύτερο φυσικό απωθητικό για κατσαρίδες. Αυτό το βότανο δεν μπορεί να τις εξαλείψει, ωστόσο τις διώχνει γρήγορα, γιατί δεν αντέχουν την μυρωδιά του.

Βάλτε κλαδιά δάφνης σε κάθε γωνία του σπιτιού. Βάλτε 10 κλαδιά στον κήπο ή την κουζίνα και δεν θα ξαναδείτε κατσαρίδες. Είναι τέλεια για τα σημεία που αποθηκεύετε τρόφιμα, αφού είναι ασφαλή και δεν είναι τοξικά.

Αν έχετε κατοικίδιο στον κήπο σας, σας προτείνουμε να βάλετε κι εκεί κλαδιά δάφνης και δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε για επικίνδυνα χημικά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα. Ο καλύτερος τρόπος να τα χρησιμοποιήσετε είναι να τα λιώσετε σε σκόνη. Η μυρωδιά τους θα είναι έτσι πιο έντονη.

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Φύλλα δάφνης

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share