Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Αίμα σε σεντόνια: Εξαφανίστε τους πιο δύσκολους λεκέδες σε χρόνο dt

Μην ανησυχείτε λύσεις υπάρχουν

21 Ιουνίου 2024 14:56
Αίμα σε σεντόνια: Εξαφανίστε τους πιο δύσκολους λεκέδες σε χρόνο dt
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σας έπεσε αίμα στα ρούχα;! Μην ανησυχείτε υπάρχουν λύσεις σε αυτό το άρθρο. Ο λεκές από αίμα είναι ένας από τους συχνούς λεκέδες και ειδικά στα παιδικά ρούχα ή στα σεντόνια. Δύσκολα αφαιρείται, και καλό είναι να γνωρίζετε με ποιόν τρόπο θα φύγει εύκολα από το ύφασμα.

Να θυμάστε, όσο πιο φρέσκος είναι, τόσο πιο εύκολα θα αφαιρεθεί. Το καλύτερο είναι να το καθαρίσετε άμεσα (πριν στεγνώσει και ξεραθεί), διαφορετικά θα ανέβει ο βαθμός δυσκολίας καθαρισμού. Παρακάτω θα βρείτε μερικές λύσεις για τα ρούχα, το χαλί, ακόμα και το στρώμα.

Δείτε επίσης: Δεν το ξέρει ούτε η γιαγιά: Το κόλπο για τέλειο άρωμα σε σεντόνια και πετσέτες

Λεκές από αίμα πώς φεύγει από τα ρούχα

Συχνά, τα παιδιά παίζοντας, μπορεί να χτυπήσουν και να ματώσουν τα ρούχα τους. Πως θα μπορέσει η καλή νοικοκυρά να τα καθαρίσει; Παρακάτω παραθέτουμε μερικά μυστικά και λύσεις αφαίρεσης του λεκέ από αίμα.

Κρύο Νερό

λεκεσ-αιμα-σεντονια-3-8

Το μυστικό είναι να χρησιμοποιείτε πάντοτε κρύο νερό! Είναι το κατάλληλο μέσο για να φύγει ο λεκές από αίμα. Για να τον αφαιρέσετε όσο είναι ακόμα φρέσκο, γυρίστε το ύφασμα από την ανάποδη και αφήστε να τρέξει πάνω του κρύο νερό. Τρίψτε την λερωμένη επιφάνεια για να φύγει η βρωμιά από το ρούχο. Το ζεστό νερό είναι απαγορευμένο, καθώς φέρνει αντίθετα αποτελέσματα και διατηρεί τον λεκέ στο ύφασμα.

Αλατόνερο

Χρησιμοποιήστε το για να αφαιρεθεί ο λεκές από αίμα στα ρούχα. Το αλατόνερο χρησιμοποιείται συνήθως για τα ευαίσθητα υφάσματα, στα οποία δύσκολα θα αφαιρεθεί η βρωμιά στο πλυντήριο. Ανακατέψτε μερικές σταγόνες νερό μαζί με αλάτι, για να φτιάξετε μια πάστα, και τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή. Η δράση της, θα αφαιρέσει τη βρωμιά μόλις ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Σαπούνι

Προσπαθήστε να σαπουνίσετε τον λερωμένη περιοχή. Βάλτε αρκετή ποσότητα σαπουνιού πάνω της και προσθέστε νερό για να κάνετε σαπουνάδα. Τρίψτε την περιοχή και μετά ξεπλύνετε με άφθονο τρεχούμενο, κρύο νερό. Προσοχή, όχι ζεστό, πάντοτε να χρησιμοποιείτε κρύο νερό.

Απορρυπαντικό

Μπορείτε να φτιάξετε μία πάστα απορρυπαντικού για να αφαιρεθεί ο λεκές από αίμα. Η δοσολογία είναι 2 μέρη νερό και 1 μέρος απορρυπαντικό σε σκόνη. Ανακατεύετε για να φτιάξετε μια πάστα και την προσθέτετε στο σημείο. Στη συνέχεια τρίβετε ελαφρά με μία μαλακή βούρτσα ρούχων. Τέλος, με πετσέτα ή πανί εμποτισμένο με κρύο νερό, μπορείτε να ξεπλύνετε.

Οξυζενέ

Είναι ιδανικό για να καθαρίσει τη λερωμένη επιφάνεια και χρησιμοποιείται σε νωπό αίμα. Για να μειωθεί η δράση του οξυζενέ, προσθέστε μισή ποσότητα νερού ώστε να μην προκαλέσει βλάβη στο ύφασμα.

Αμμωνία

Για δύσκολους λεκέδες χρησιμοποιήστε αμμωνία. Μπορείτε να φτιάξτε το μείγμα με 1 κ.σ. αμμωνία και μισό φλιτζάνι κρύο νερό. Η χρήση της δεν ενδείκνυται για μεταξωτά και μάλλινα υφάσματα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share