Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

«Στοπ» στα άλατα στην μπανιέρα: 4 μυστικά για να απαλλαγείτε στο πι και φι!

Κόλπα που μας λύνουν τα χέρια

21 Ιουνίου 2024 09:59
«Στοπ» στα άλατα στην μπανιέρα: 4 μυστικά για να απαλλαγείτε στο πι και φι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Μπελά» αποτελούν τα άλατα και οι κιτρινίλες στην μπανιέρα, καθώς πρόκειται για έναν χώρο ο οποίος καθαρίζεται δύσκολα.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πολύ καλό καθαριστικό και ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια. Ασφαλώς θα πρέπει να γνωρίζετε από τι υλικό είναι φτιαγμένη η μπανιέρα σας, προκειμένου να επιλέξετε τη κατάλληλη μέθοδο καθαρισμού!

Ας δούμε λοιπόν 4 διαφορετικούς τρόπους που προτείνει το neakriti.gr για τον καθαρισμό της μπανιέρας!

Παράλληλα, δείτε: «Τέρμα» τα άλατα από το βραστήρα σας: Ο Σπύρος Σούλης σας εξηγεί πώς να τον καθαρίζετε αποτελεσματικά

4 μυστικά για να απαλλαγείτε στο πι και φι από τα άλατα

«Στοπ» στα άλατα στην μπανιέρα
Unsplash

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε παλιούς επίμονες λεκέδες από την μπανιέρα σας. Ανακατέψτε δύο κουταλάκια της σούπας μαγειρική σόδα με ένα κουταλάκι της σούπας νερό και τρίψτε στους λεκέδες. Αφήστε αυτό το μείγμα στη λεκιασμένη περιοχή για περίπου μισή ώρα. Θα δείτε ότι το μείγμα αυτό έχει επίδραση στους λεκέδες. Τρίψτε λίγο τους λεκέδες και ξεπλύνετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σκληρότερο υλικό, όπως ελαφρόπετρα κατά το τρίψιμο των μπανιέρες από πορσελάνη, αλλά εάν χρησιμοποιείτε ένα πιο μαλακό υλικό όπως ένα σφουγγάρι κατά τον καθαρισμό της μπανιέρας από σμάλτο και ακρυλικά υλικά μπανιέρες, μπορείτε να αποφύγετε γρατσουνιές.

Ξύδι

Σε περιπτώσεις όπου δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα χημικά καθαριστικά, το ξύδι, είναι ένα φυσικά όξινο υλικό το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο όταν καθαρίζετε μπανιέρες από πορσελάνη. Κλείστε την τάπα της μπανιέρας, γεμίστε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό, έτσι ώστε οι λεκέδες να ανεβαίνουν προς τα πάνω και προσθέστε τρία φλιτζάνια ξύδι. Αφήστε το μείγμα νερού και ξυδιού στην μπανιέρα για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Κατά την αποστράγγιση του νερού, τρίψτε τους λεκέδες με μια βούρτσα καθαρισμού.

Χημικά καθαριστικά

Εάν δεν σας απασχολεί αν θα χρησιμοποιήσετε χημικά καθαριστικά τότε τα αποτελέσματα θα είναι σαφώς πιο γρήγορα και κάποιες φορές και πιο αποτελεσματικά!

Χρησιμοποιήστε κάποιο χημικό καθαριστικό της επιλογής σας εάν η μπανιέρα σας είναι ανοιχτόχρωμη και οι λεκέδες επιμένουν να μη βγαίνουν μετά τη χρήση των δύο παραπάνω τρόπων. Ασφαλώς και πρέπει να διαβάσετε πρώτα τις οδηγίες οι οποίες υπάρχουν στις ετικέτες των απορρυπαντικών και να δοκιμάσετε πρώτη την χρήση του σε ένα μικρό τμήμα της μπανιέρας σας!

Σαμπουάν

Όταν εξαντλήσετε όλους τους τρόπους καθαρισμού και δεν έχετε δει αποτέλεσμα, τότε το σαμπουάν θα σας δώσει τη λύση! Πάρτε το σαμπουάν σας και απλώστε το απευθείας στους λεκέδες. Θα δείτε ότι οι λεκέδες που βουρτσίζετε καλά αρχίζουν να εξασθενίζουν και το σαμπουάν δίνει επιπλέον λάμψη στη μπανιέρα σας.

Μπορείτε λοιπόν να βασιστείτε σε αυτούς τους 4 τρόπους για την αφαίρεση των λεκέδων της μπανιέρας.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό πριν να ξεκινήσετε να καθαρίζετε την μπανιέρα, όπως σας είπαμε θα πρέπει να προσέχετε το υλικό κατασκευής της. Οι πορσελάνινες μπανιέρες είναι ανθεκτικές στις περισσότερες μεθόδους καθαρισμού. Οι μπανιέρες με σμάλτο που είναι φτιαγμένα κυρίως τα παλαιότερα μπάνια, είναι πολύ ευαίσθητες στα λευκαντικά και τα οξέα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share