Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Υπολείμματα φαγητού και άσχημες μυρωδιές στο Air Fryer: 6+1 κόλπα για να το καθαρίσετε σε χρόνο dt

Πως να το κάνετε σαν καινούριο χωρίς να το καταστρέψετε

20 Ιουνίου 2024 13:41
Υπολείμματα φαγητού και άσχημες μυρωδιές στο Air Fryer: 6+1 κόλπα για να το καθαρίσετε σε χρόνο dt
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούμε το Air Fryer μια και φτιάνουμε πιο υγιεινά φαγητά σε πιο σύντομο τρόπο. Πως καθαρίζουμε όμως τα λίπη, τα υπολείμματα φαγητού και τις άσχημες μυρωδιές από την φριτέζα αέρος;

Με την ευκαιρία, δοκιμάστε: Απόλαυση σε 10 λεπτά: Σνίτσελ κοτόπουλου στο Air Fryer

Λίπη υπολείμματα φαγητού και άσχημες μυρωδιές στο Air Fryer: Πως να το κάνετε σαν καινούριο χωρίς να το καταστρέψετε

Φτιάξτε το ισχυρό καθαριστικό από καφέ και ασετόν

Η χρήση μερικών μηνών πιθανώς να σας κάνει να αναρωτιέστε, πώς να καθαρίσετε τo Air Fryer. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων και των προϊόντων που θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας για να καθαρίσετε το Air Fryer σε βάθος.

Πάντα πρέπει το Air Fryer να είναι αποσυνδεδεμένο και εντελώς κρύο πριν το καθαρίσετε. Στη συνέχεια, μόλις τελειώσετε, βεβαιωθείτε ότι όλα τα εξαρτήματά της είναι εντελώς καθαρά και στεγνά προτού τα τοποθετήσετε ξανά στη συσκευή σας.

Οδοντόκρεμα και λεμόνι

Εάν το Air Fryer σας αρχίσει να μυρίζει λίγο, βάλτε στο καλάθι ένα μικρό πιάτο κατάλληλο για φούρνο, προσθέστε ίσα μέρη χυμό λεμονιού και λευκό ξύδι στο πιάτο ( 30 ml από το καθένα είναι αρκετά) και μετά λειτουργήστε τη συσκευή για περίπου 2 λεπτά.

Υπολείμματα φαγητού και άσχημες μυρωδιές στο Air Fryer

Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί μικροϊνών για να καθαρίσετε χωρίς ζημιά

Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί από μικροΐνες για να καθαρίσετε σε δύσκολα σημεία. Λειτουργεί εξαιρετικά και στο εξωτερικό της συσκευής. Συνεχίστε με ένα σκούπισμα με στεγνό πανί για να αποφύγετε τους λεκέδες νερού.

Πάστα με μαγειρική σόδα και νερό

Το φαγητό που έχει κολλήσει στη συσκευή σας για λίγο γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αφαιρεθεί. Εάν έχετε λεκέδες που δεν καθαρίζονται με ένα προσεκτικό σκούπισμα, φτιάξτε μια πάστα με μαγειρική σόδα και νερό. Δεν θα γρατσουνίσει το φινίρισμα της συσκευής και θα διεισδύσει στα ξεραμένα υπολείμματα φαγητού.

Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες για να καθαρίσετε ψίχουλα και υπολείμματα φαγητού.

Μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες είναι ιδανική για να φτάσετε σε στενές σχισμές του Air Fryer που μαζεύουν υπολείμματα φαγητού και ψίχουλα.

Χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων για να καθαρίσετε εύκολα τα λίπη.

Ενώ ο σκοπός του Air Fryer είναι η μείωση της χρήσης λαδιού καθώς μαγειρεύετε, θα εξακολουθούν να υπάρχουν λίπη είτε από το λάδωμα του φαγητού είτε από το ίδιο το φαγητό. Όσο περισσότερο παραμένουν στη συσκευή και όσες περισσότερες φορές ξαναθερμαίνονται, τόσο κολλάνε περισσότερο. Το υγρό πιάτων διαλύει τα λίπη και κάνει τον καθαρισμό της συσκευής πιο εύκολο.

Μουλιάστε το καλάθι του Air Fryer σε διάλυμα ξιδιού

Το μούλιασμα του καλαθιού είναι ένας εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι θα καθαρίσει παντού. Φτιάξτε ένα διάλυμα με μισό ξύδι και μισό νερό και μουλιάστε το καλάθι για 15 λεπτά πριν το τρίψετε με βούρτσα και το ξεπλύνετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share