Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Βρώμικα κάγκελα στο μπαλκόνι; Φυσικό μείγμα με λεμόνι και αλάτι για βεράντα λαμπίκο

Πεντακάθαρα με απλά βήματα

18 Ιουνίου 2024 13:56
Βρώμικα κάγκελα στο μπαλκόνι; Φυσικό μείγμα με λεμόνι και αλάτι για βεράντα λαμπίκο
Από Τζωρτζίνα Σένκα

Υπάρχουν σημεία του σπιτιού που πολλοί από εμάς δε θεωρούν τόσο επικίνδυνα αλλά εμείς γνωρίζουμε ότι μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα σε εμάς ή τους αγαπημένους μας. Ένα από αυτά είναι τα κάγκελα του μπαλκονιού. Τα ακουμπάνε κυρίως τα παιδιά χωρίς όμως να γνωρίζουν πόσα βρώμικα είναι.

Διαβάστε επίσης: «Τέλος» η μούχλα στις τέντες: 6+1 κόλπα για να τις κάνετε σαν καινούριες

Όσο συχνά και να καθαρίζετε το μπαλκόνι σας και να βρέχετε τα κάγκελα η βρωμιά από αυτά δε φεύγει τόσο εύκολα. Είναι μονίμως εκτεθειμένα καθώς βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο. Δεν αρκεί μόνο το νερό. Χρειάζεται μία πιο δραστική διαδικασία. Πριν προβείτε στα χημικά απορρυπαντικά δοκιμάστε αυτή τη λύση με φυσικούς τρόπους. Έτσι δε θα φοβάστε μην πέσουν πάνω τους τα παιδιά και ακουμπήσουν μετά το δέρμα τους και προκαλέσουν εξανθήματα.

Θα χρειαστείτε μόνο αλάτι, λεμόνι και νερό.

Πιο αναλυτικά, σε μια λεκάνη ρίξτε νερό και λεμόνι, η αναλογία πρέπει να είναι ίση 1:1. Έπειτα πάρτε μια σκληρή βούρτσα, σαν αυτή που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τα χαλιά, και ξεκινήστε να τρίβετε τα κάγκελα από πάνω προς τα κάτω. Για ένα ακόμα πιο ενισχυμένο μείγμα ρίξτε μέσα στη λεκάνη και δύο κουταλιές της σούπας αλάτι. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό και περάστε με ένα καθαρό πανί.

Καθαριότητα μπαλκονιού

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share