Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Καθαρή κουζίνα όλες τις ώρες: Ο Σπύρος Σούλης ξέρεις πως να τη διατηρήσετε καθαρή μετά το μαγείρεμα

Για να σταματήσει εδώ ο «εφιάλτης» της κουζίνας !

28 Μαΐου 2024 09:32
Καθαρή κουζίνα όλες τις ώρες: Ο Σπύρος Σούλης ξέρεις πως να τη διατηρήσετε καθαρή μετά το μαγείρεμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάθε φορά που ξεκινάμε να μαγειρεύουμε κάτι, μπορεί ναι μεν να απολαμβάνουμε τη διαδικασία, ωστόσο η συνέχεια που ακολουθεί, δεν είναι και τόσο ευχάριστη.

Ο πάγκος της κουζίνας έχει γεμίσει με λεκέδες από τρόφιμα, ενώ ο νεροχύτης συνήθως γεμίζει με πιάτα, με αποτέλεσμα ο καθαρισμός τους να μετατρέπεται σε μια χρονοβόρα διαδικασία.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ο Σπύρος Σούλης έχει τις καλύτερες προτάσεις: Αυτά είναι τα 6 απλά βήματα για πεντακάθαρη κουζίνα

Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η διαδικασία της καθαριότητας είναι πολύ σημαντική για την υγιεινή και την αισθητκή του χώρου μας.

Ο Σπύρος Σούλης έχει τη λύση σε όλα και προτείνει 5 απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να διατηρήσουμε την κουζίνα μας καθαρή μετά το μαγείρεμα:

1. Καθαρίστε τις επιφάνειες

Μετά το μαγείρεμα, καθαρίστε τις επιφάνειες εργασίας, τον πάγκο, τον φούρνο, την εστία και τις άλλες επιφάνειες που χρησιμοποιήθηκαν με ένα καθαρό πανί ή σφουγγάρι και ένα ήπιο καθαριστικό.

Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνετε τα λίπη και τα υπολείμματα τροφών που προκαλούν άσχημες οσμές ή την ανάπτυξη βακτηρίων.

2. Πετάξτε τα απορρίματα

Πετάξτε τα σκουπίδια και τις τροφές που περίσσεψαν αμέσως μετά το μαγείρεμα για να αποφύγετε την εξάπλωση οσμών και για να μην προσελκύσετε έντομα.

3. Πλύνετε όλα τα σκεύη που χρησιμοποιήσατε

Αφού τελειώσετε με το μαγείρεμα, βάλτε όλα τα σκεύη που χρησιμοποιήσατε στο πλυντήριο πιάτων ή πλύντε τα αμέσως στο χέρι για να αποφύγετε την βρωμιά και την ανάπτυξη βακτηριδίων.

Πλύσιμο πιάτων

4. Αερίστε καλά την κουζίνα

Καλό είναι αμέσως μετά το μαγείρεμα να ανοίγετε τα παράθυρα και τον απορροφητήρα για να για να αεριστεί καλά η κουζίνα και για να φύγουν οι οσμές.

5. Καθαρίστε τις ηλεκτρικές συσκευές που έχετε στον πάγκο, το ψυγείο και τον φούρνο

Τέλος, τακτικά καθαρίστε το ψυγείο, τον φούρνο μικροκυμάτων και την καφετιέρα, καθώς και άλλες συσκευές και εξοπλισμό που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα.

Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή αναπαραγωγής βακτηρίων και εξάπλωσης οσμών.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share