Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Έτσι πλένει ο Σπύρος Σούλης τις κουβέρτες: Πως να τις αποθηκεύσετε σωστά

Μην κάνετε αυτό το λάθος

27 Μαΐου 2024 14:26
Έτσι πλένει ο Σπύρος Σούλης τις κουβέρτες:  Πως να τις αποθηκεύσετε σωστά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν οι κουβέρτες σας σας κάνουν να φτερνίζεστε ή απλά έχει έρθει η ώρα να τις αποθηκεύσετε μέχρι τον επόμενο χειμώνα, τότε εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε τον πιο σωστό και ασφαλή τρόπο για να τις πλύνετε πριν τις βάλετε στην άκρη. Με την ευκαιρία δείτε Τέρμα οι δυσάρεστες οσμές από τον κάδο σκουπιδιών: Ο Σπύρος Σούλης σας «σώζει» άλλη μια φορά

Πλύσιμο κουβερτών

Ο καλύτερος τρόπος για να πλύνετε τις κουβέρτες σας είναι στο χέρι. Σίγουρα μπορείτε να το κάνετε και στο πλυντήριο αλλά ο πιο ασφαλής τρόπος που θα σας χαρίσει αφράτες και απαλές κουβέρτες είναι να τις πλύνετε στο χέρι.

Ξεκινήστε μουλιάζοντας τις κουβέρτες σας μια-μια για 15 λεπτά μέσα σε χλιαρό νερό στο οποίο έχετε ρίξει απορρυπαντικό. Για να το κάνετε αυτό βουλώστε την μπανιέρα σας ή χρησιμοποιήστε κάποια μεγάλη λεκάνη πλυσίματος. Ξεπλύνετε με κρύο νερό τουλάχιστον δύο φορές. Μην στραγγίσετε την κουβέρτα σας. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να μπείτε και εσείς μέσα στην μπανιέρα ή τη λεκάνη και να πατήσετε την κουβέρτα σας με τα πόδια.

Αφήστε την βρεγμένη κουβέρτα σας για λίγο μέσα στην μπανιέρα και έπειτα βγάλτε την στον ήλιο να στεγνώσει φυσικά. Απλώστε την πάνω στην απλώστρα και αφήστε την εκεί μέχρι να στεγνώσει τελείως.

Αποθήκευση της κουβέρτας

Αποθήκευση κουβερτών

Ένα είναι το αντικείμενο που θα σας λύσει τα χέρια στην αποθήκευση όχι μόνο κουβερτών αλλά και σεντονιών, ρούχων, παπλωμάτων και μαξιλαρίων και ακούει στο όνομα σακούλα συρρίκνωσης κενού αέρα. Αυτή η σακούλα θα μειώσει τον όγκο των ρούχων σας και θα σας προσφέρει πέρα από εξοικονόμηση χώρου και προστασία των αποθηκευμένων σας ρούχων.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τις κουβέρτες σας -μια σε κάθε σακούλα- μέσα και να σφραγίσετε αεροστεγώς με το ειδικό zip που έχει. Έπειτα, με τη βοήθεια μιας ηλεκτρικής σκούπας αφαιρέστε τον αέρα που υπάρχει μέσα από μια «χαραμάδα» που θα έχετε αφήσει στη σακούλα. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε τις κουβέρτες σας από μούχλα, υγρασία, σκόνη και άσχημες μυρωδιές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share