Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

Αυτό είναι το ιδανικό τρόφιμο για λίπασμα για τα φυτά στο μπαλκόνι

Δε θα το πιστεύετε

22 Μαΐου 2024 15:01
Αυτό είναι το ιδανικό τρόφιμο για λίπασμα για τα φυτά στο μπαλκόνι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει μια τροφή που βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας και είναι το πιο καλό λίπασμα για τα φυτά σας. Ποιο είναι το σνακ που «ανασταίνει» τις γλάστρες; Με την ευκαιρία δείτε Σε επίγειο παράδεισο μεταμορφώνει ο Σπύρος Σούλης το σαλόνι μας: Αυτά είναι τα φυτά που μας προτείνει

Τσόφλια ξηρών καρπών

Όσοι τρώμε ξηρούς καρπούς συχνά, όπως φυστίκια, καρύδια, αμύγδαλα, πασατέμπο και ηλιόσπορους, πρέπει να γνωρίζουμε πως τα τσόφλια από τους ξηρούς καρπούς προσφέρουν αρκετά θρεπτικά συστατικά και οργανική ουσία στο χώμα των φυτών.

Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως φυσικό λίπασμα και να τα ενσωματώσουμε στο χώμα, αν και αργούν πολύ καιρό για να αποδομηθούν ακόμα και αν τα σπάσουμε σε μικρά κομμάτια.

λίπασμα για φυτά

Μία εναλλακτική αξιοποίησή τους χωρίς να τα θρυμματίσουμε, είναι να τα βάλουμε στη βάση μίας γλάστρας αντί για χαλίκια, ώστε να εξασφαλίσουμε καλύτερη απομάκρυνση του νερού κατά το πότισμα.

Τα σπιτικά υλικά που αναφέραμε χρησιμοποιούνται για να εμπλουτίσουμε το χώμα με θρεπτικά στοιχεία και οργανική ουσία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ποσότητες των θρεπτικών συστατικών που παρέχουν δε μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των φυτών και επομένως λειτουργούν συμπληρωματικά με τη βασική λίπανση που κάνουμε με άλλα λιπάσματα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share