Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

2 φυσικοί τρόποι που θα κάνουν το φούρνο μικροκυμάτων να φαίνεται σαν καινούργιος

Λαμπίκο σε 5΄ λεπτά

22 Μαΐου 2024 11:39
2 φυσικοί τρόποι που θα κάνουν το φούρνο μικροκυμάτων να φαίνεται σαν καινούργιος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο φούρνος μικροκυμάτων μας έχει λύσει τα χέρια, τόσο στο ζέσταμα του φαγητού αλλά και στο ξεπάγωμα του! Βέβαια θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει ότι με την ελάχιστη χρήση του λερώνει ιδιαίτερα πολύ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη κακή μυρωδιά και αλλοίωση του φαγητού! Σου βρήκαμε το μαγικό κόλπο που θα απαλλαγείς από αυτά τα προβλήματα μια για πάντα! Δεν είναι άλλα από το λεμόνι και το ξύδι! Με την ευκαιρία δείτε Θα σου λύσουν τα χέρια: 7 χρήσεις του φούρνου μικροκυμάτων που σίγουρα δεν τις γνώριζες

Λεμόνια

Για τον εύκολο αυτόν τρόπο καθαρισμού, θα χρειαστείς τρία υλικά που βρίσκονται στο ψυγείο και στο ντουλάπι της κουζίνας σου. Πάρε λοιπόν ένα βαθύ μπολ που να χωράει στον φούρνο μικροκυμάτων σου και γέμισέ το με νερό. Κόψε δύο λεμόνια στα τέσσερα και ρίξε μέσα τον χυμό τους και μερικές φέτες ολόκληρες. Μπορείς να προσθέσεις και ένα κουταλάκι σόδα για να τραβήξει τις μυρωδιές. Έπειτα τοποθέτησε το μπολ μέσα στον φούρνο και προγραμμάτισέ τον για 3-4 λεπτά. Ο ατμός θα βοηθήσει να δημιουργηθούν υδρατμοί και το λεμόνι θα λειτουργήσει ως απολυμαντικό. Το μόνο που έχεις να κάνεις μετά είναι να σκουπίσεις με ένα καθαρό πανάκι τα υπολείμματα και ο φούρνος σου θα δείξει αστραφτερός στην στιγμή!

Φυσικά tip για καθάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων

Ξύδι

Ο φούρνος μικροκυμάτων σου θα μοιάζει με καινούργιος αν ακολουθήσεις τον εξής τρόπο καθαρισμού. Σε ένα μπολ ρίξε δύο κούπες νερό, δύο κουταλιές λευκό ξύδι και λίγο λάδι. Ο τρόπος δράσης είναι ο ίδιος με πριν, πρέπει δηλαδή να αφήσεις το υγρό μέσα στο μπολ να ζεσταθεί πολύ μέσα στον φούρνο. Οι ατμοί θα σπάσουν τους σκληρούς και ξεραμένους λεκέδες του φαγητού και θα μπορείς εύκολα να τους αφαιρέσεις με ένα νωπό σφουγγάρι. Το ξύδι θα απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές και θα αλλάξει την εσωτερική όψη του φούρνου!

Φυσικά tip για καθάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share