Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Άλατα στο νεροχύτη και τη βρύση: Το θαυματουργό υλικό που βρίσκεται σε κάθε κουζίνα και θα τα κάνει παρελθόν

Απλή, οικονομική και σπιτική λύση

20 Απριλίου 2024 14:26
Άλατα στο νεροχύτη και τη βρύση: Το θαυματουργό υλικό που βρίσκεται σε κάθε κουζίνα και θα τα κάνει παρελθόν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι γνωστό ότι τα νερά που μένουν πολλές φορές στον νεροχύτη, αφήνουν άλατα τα οποία με τον καιρό συσσωρεύονται, σκληραίνουν, διαβρώνουν τον νεροχύτη και είναι δύσκολο να καθαριστούν.

Μάλιστα, αυτά τα άλατα γίνονται και «πρόσφορο έδαφος» για την συγκέντρωση και ανάπτυξη και άλλων ουσιών στον νεροχύτη, όπως βρωμιές και βακτήρια.

Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό του Σπύρου Σούλη για να μοσχοβολούν τα ρούχα χωρίς μαλακτικό.

Υπάρχει όμως μία πολύ απλή, σπιτική λύση, για να απομακρύνετε οριστικά τα άλατα από κάθε νεροχύτη στο σπίτι σας. Αυτή είναι το λευκό ξύδι!

Άλατα στο νεροχύτη και τη βρύση: Το θαυματουργό υλικό που βρίσκεται σε κάθε κουζίνα και θα τα κάνει παρελθόν

Όλα τα βήματα

  • Βάλτε το λευκό ξίδι σε ένα μπολ και βυθίζουμε ένα πανί σε αυτό. Βεβαιωθείτε ότι ο νεροχύτης είναι τελείως στεγνός για τη διαδικασία αυτή. Δεν θέλετε το νερό να αραιώσει την επίδραση του ξυδιού.
  • Πάρτε το εμποτισμένο πανί και τυλίξτε το γύρω από τη βρύση και γύρω από όλα τα σημεία με άλατα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά πανιά και να τα εφαρμόσετε όλα την ίδια στιγμή. Αλλιώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο ακριβώς πανί σταδιακά.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει όλα τα μέρη με άλατα. Στην συνέχεια ρίξτε λίγο περισσότερο ξύδι πάνω στο ύφασμα, για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά εμποτισμένο.
  • Αφήστε το πανί για μια ώρα περίπου και στη συνέχεια αφαιρέστε το.
  • Πάρτε ένα σφουγγάρι κουζίνας και χρησιμοποιήστε το τραχύ μέρος, για να τρίψετε γύρω από τις ρωγμές και τις εγκοπές.
  • Αν ο νεροχύτης σας είναι σε πολύ κακή κατάσταση, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία άλλη μια φορά.
  • Αφού τελειώσετε, στεγνώστε το νεροχύτη.

7 άγνωστες χρήσεις του αλουμινόχαρτου από τον Σπύρο Σούλη

Το αλουμινόχαρτο μας έχει «λύσει» άπειρες φορές τα χέρια, καθώς έχει πολλές χρήσεις, οι οποίες διευκολύνουν εξαιρετικά τις δουλειές του σπιτιού μας.

Όσες χρήσεις του, όμως, και να νομίζεις ότι γνωρίζεις, πάντα θα υπάρχουν και άλλες.

Γι'αυτον τον λόγο, ο Σπύρος Σούλης είναι εδώ για να σας δείξει 7 άνωστες επιπρόσθετες χρήσεις του που μπορεί καν να μην είχατε σκεφτεί ή φανταστεί.

Κάλυμμα για συρτάρια και ντουλάπια

Αν δεν θέλετε να σκουπίζετε συχνά τους πάτους των συρταριών και των ντουλαπιών σας δεν έχετε παρά να απλώσετε σε αυτούς λίγο αλουμινόχαρτο.

Έτσι μια φορά στο τόσο το μόνο που θα έχετε να κάνετε θα είναι να αντικαθιστάτε το αλουμινόχαρτο με καινούργιο.

Γυάλισμα ασημικών

Για να γυαλίσετε τα ασημικά σας κάντε το εξής:

  • Πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και απλώστε το με την γυαλιστερή του μεριά να κοιτάει προς τα πάνω μέσα σε ένα μπολ.
  • Ρίξτε μέσα 1/4 φλ. μαγειρική σόδα και μπόλικο ζεστό νερό.
  • Τοποθετήστε το ασημικό σας και αφήστε το να μουλιάσει για 10-15 λεπτά. Έπειτα βγάλτε το και περάστε το με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

Καθαρίστε το γκριλ

Κόψτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και κάντε το μια μπάλα. Καθαρίστε με αυτήν το γκριλ σας. Θα εντυπωσιαστείτε από τα γρήγορα αποτελέσματα.

Προστατέψτε την κρούστα του γλυκού σας

Ανησυχείτε μήπως καεί η αγαπημένη σας μιλόπιτα την ώρα του ψησίματος; Δεν χρειάζεται. Καλύψτε τις άκρες της με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να μην “μαυρίσει” πολύ η κρούστα της στις άκρες.

Τρίψτε τα πιάτα σας

Αν έχετε αφήσει για 1-2 μέρες άπλυτα τα πιάτα στον νεροχύτη τότε είναι σίγουρο πως διάφορες τροφές θα έχουν κολλήσει πάνω τους.

Πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, κάντε το μια μπάλα και τρίψτε με αυτό τα πιάτα σας, Το ίδιο μπορείτε να κάνετε για να καθαρίσετε κατσαρόλες και τηγάνια.

7 χρήσεις του αλουμινόχαρτου

Τρομάξτε τα πουλιά

Για να κρατήσετε μακριά από τη βεράντα σας τα ενοχλητικά περιστέρια δεν έχετε παρά να κόψετε λίγο αλουμινόχαρτο σε λωρίδες και να τις κρεμάσετε από διάφορα σημεία της βεράντας σας.

Σιδερώστε πιο γρήγορα τα ρούχα σας

Για να σιδερώνετε τα ρούχα σας στον μισό χρόνο αρκεί να κάνετε το εξής:

Απλώστε αλουμινόχαρτο κάτω από το ύφασμα της σιδερώστρας σας. Αυτό θα βοηθήσει στο να γίνεται πιο εύκολο το σιδέρωμα μιας και θα απαλύνονται οι «ρυτίδες» των ρούχων σας πολύ πιο γρήγορα από πριν.

Μαλακώστε την σκληρή ζάχαρη

Η καστανή ζάχαρη τείνει να κρυσταλλώνει πολύ πιο γρήγορα από την λευκή. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα τυλίξτε τη ζάχαρη σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και βάλτε την στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share