Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

«Θαυματουργό» λεμονάκι: Πείτε αντίο στους λεκέδες με 3 απίθανα και πανεύκολα κόλπα

Κόλπα που μας λύνουν τα χέρια!

17 Απριλίου 2024 11:18
«Θαυματουργό» λεμονάκι: Πείτε αντίο στους λεκέδες με 3 απίθανα και πανεύκολα κόλπα
Unsplash
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν νοείται σπίτι να μην έχει λεμόνι, γιατί είναι ένα πολυεργαλείο το οποίο μας προσφέρει άπειρα οφέλη!

Τώρα θα δούμε πως με τη βοήθεια του λεμονιού θα ξεφορτωθούμε λεκέδες!

Δείτε επίσης: Δυσοσμία τέλος: Γιατί πρέπει να βάζετε λεμόνι στις τρίχες της σκούπας

Απομακρύνετε τους κίτρινους λεκέδες μασχάλης στα λευκά ρούχα

Πείτε αντίο στους λεκέδες με 3 απίθανα και πανεύκολα κόλπα
Unsplash

Ορισμένα αντιιδρωτικά αντιδρούν με τα άλατα του σώματος με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίτρινοι λεκέδες στα ρούχα στην περιοχή της μασχάλης. Αναμείξτε 1 μέρος μαγειρικής σόδας, 1 μέρος χυμό λεμονιού και 1 μέρος νερού ώστε να δημιουργηθεί μια αλοιφή. Απλώστε την αλοιφή επάνω στον λεκέ και τρίψτε ελαφρά με μια παλιά, μαλακή οδοντόβουρτσα. Αφήστε να παραμείνει για 30 λεπτά, περίπου και στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο ωσ συνήθω

Το λεμόνι είναι μία πολύ καλή απάντηση στο ερώτημα πως καθαρίζει το μάρμαρο από σκουριά. Τοποθετήστε το υλικό στο σημείο που θέλετε για 5 λεπτά περίπου. Μην παρασυρθείτε και το αφήσετε για περισσότερο. Έπειτα, τρίψτε με ένα μαλακό σφουγγάρι και ξεβγάλτε καλά. Επαναλάβετε εάν χρειαστεί

Απομακρύνετε λεκέδες από πλαστικά πιάτα και δοχεία

Μερικά φαγητά αφήνουν επίμονους λεκέδες σε πλαστικά πιάτα ή δοχεία, ο χυμός λεμονιού μπορεί να σας βοηθήσει να τους απομακρύνετε.

Γεμίστε ένα μεγάλο δοχείο ή τον νεροχύτη με βραστό νερό. Στίψτε 2 ή 3 λεμόνια. Βάλτε τα πιάτα και τα δοχεία να μουλιάσουν για 3 ή 4 ώρες. Στη συνέχεια, πλύνετε τα ωσ συνήθως.

Για λεκέδες από ιδρώτα, ανακατεύεις λεμονοχυμό με νερό (ίσα μέρη) και καλύπτεις τον λεκέ.

• Αν έχεις λερωθεί με σκουριά ή υπάρχει μούχλα στα ρούχα σου, ανακατεύεις χυμό λεμονιού με αλάτι, μέχρι να φτιάξεις μια πηχτή «πάστα». Τη βάζεις επάνω στο λεκέ και αφήνεις να στεγνώσει στον ήλιο. Επαναλαμβάνεις, αν χρειαστεί, μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

• Για λαμπερά λευκά ρούχα, προσθέτεις χυμό λεμονιού στην πλύση του πλυντηρίου μαζί με το απορρυπαντικό – είναι ένα φυσικό λευκαντικό.

• Για λευκά και ευαίσθητα ρούχα, ανακατεύεις ίσα μέρη χυμού λεμονιού και μαγειρικής σόδας, για να δημιουργήσεις ένα είδος απαλής χλωρίνης. Αφήνεις τα ρούχα να μουλιάσουν σε αυτό το μείγμα και μετά ξεπλένεις.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share