Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Πώς να διώξετε τα μυρμήγκια από τον πάγκο της κουζίνας με φυσικό τρόπο

Όλοι έχουμε αυτό το υλικό στη κουζίνα μας

16 Απριλίου 2024 13:58
Πώς να διώξετε τα μυρμήγκια από τον πάγκο της κουζίνας με φυσικό τρόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μυρμήγκια εμφανίζονται συνήθως στον πάγκο της κουζίνας, ξαφνικά.

Λίγα ψίχουλα από κάποιο γλυκό, κόκκοι ζάχαρης ακόμα και ελάχιστος χυμός που χύθηκε, αρκούν για να τα προσελκύσουν. Είναι πάντα σε συνεχή αναζήτηση για φαγητό και μόλις το βρουν, κάνουν μαζικά την εμφάνισή τους.

Διαβάστε επίσης: «Τέζα» τα μυρμήγκια: Το απίστευτο tip με την κανέλα που θα τα κάνει παρελθόν

Τρόποι να διώξετε τα μυρμήγκια

Μπαχαρικά

Διάφορα μπαχαρικά και όχι μόνο, κρατούν μακριά τα μυρμήγκια… Δοκιμάστε πιπέρι, κανέλα, σκόνη κάρυ, αλάτι ή κιμωλία. Θυμηθείτε ότι ορισμένα από αυτά μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια, τη μύτη, το στόμα ή το δέρμα του παιδιού ή του κατοικίδιου ζώου σας επομένως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν τα χρησιμοποιείτε.

Μυρμήγκια στο σπίτι

Αιθέρια έλαια

Μουσκέψτε μερικές μπάλες βαμβακιού σε αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών ή μέντας και τοποθετήστε τις στις γωνίες των ντουλαπιών και των συρταριών. Η μυρωδιά τους λειτουργεί αποτρεπτικά για τα μυρμήγκια.

Μυρμήγκια στο σπίτι

Ταλκ

Πασπαλίστε με λίγο ταλκ τις πόρτες και τα παράθυρα ή για ακόμα καλύτερα, απλώστε σε αυτά τα σημεία μια μικρή ποσότητα βαζελίνης.

Μυρμήγκια στο σπίτι

Φυσικό σπρέι

Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με ίσα μέρη ξίδι ή χυμό λεμονιού και ζεστό νερό. Φροντίστε να ανακινήσετε το μπουκάλι για να αναμειχθεί καλά το διάλυμα. Ψεκάστε τον πάγκο της κουζίνας, τις γωνίες και άλλες επιφάνειες που έχετε εντοπίσει τα μυρμήγκια. Επίσης, ακολουθήστε τα ίχνη τους και ψεκάστε το διάλυμα όπου έχουν δημιουργήσει την αποικία τους.

Σαπούνι χεριών

Αυτό το καθημερινό προϊόν μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για την απομάκρυνση των μυρμηγκιών από την κουζίνα σας. Χρησιμοποιήστε το σαπούνι για να φτιάξετε σαπουνόνερο, το οποίο μπορείτε να ραντίσετε γύρω από την κουζίνα . Το σαπουνόνερο καθαρίζει το άρωμα των μυρμηγκιών που χρησιμοποιούν δημιουργώντας συνήθως μεγάλες γραμμές. Χωρίς το άρωμα, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, και σκορπίζονται σε διαφορετικά μέρη.

Μυρμήγκια στο σπίτι

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share