Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ζουμερά μπιφτέκια χωρίς κρέας: Το μυστικό για πεντανόστιμο κιμά με 2 υλικά έκπληξη για ασυναγώνιστο αποτέλεσμα

Θα σας λύσει τα χέρια!

16 Απριλίου 2024 12:04
Ζουμερά μπιφτέκια χωρίς κρέας: Το μυστικό για πεντανόστιμο κιμά με 2 υλικά έκπληξη για ασυναγώνιστο αποτέλεσμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναζητάτε μια νόστιμη συνταγή για vegan μπιφτέκια που να είναι εύκολη στην παρασκευή της; Τότε αξίζει να δοκιμάσετε αυτά τα λαχταριστά μπιφτέκια με μαύρα φασόλια και βρώμη.

Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή της γιαγιάς για ζουμερά μπιφτέκια.

Η διαδικασία δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή: Χτυπάμε στο multi τα μαύρα φασόλια μαζί με βρώμη, σκόρδο, σάλτσα σόγιας και τσίλι. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια και είναι έτοιμα!

Απλότητα και ευελιξία:

Για μια εκδοχή της συνταγής χωρίς γλουτένη, αντικαταστήστε την κλασική σάλτσα σόγιας με σάλτσα σόγιας tamari και βεβαιωθείτε ότι η βρώμη που χρησιμοποιείτε είναι χωρίς γλουτένη.

Μπορείτε να φτιάξετε τα μπιφτέκια εκ των προτέρων και να τα βάλετε στην κατάψυξη για πιο γρήγορο μαγείρεμα. Απλά ξεπαγώστε τα πριν το ψήσιμο.

Ζουμερά μπιφτέκια χωρίς κρέας: Το μυστικό για πεντανόστιμο κιμά με 2 υλικά έκπληξη για ασυναγώνιστο αποτέλεσμα

Υλικά

  • 2 κονσέρβες (425 γραμμάρια) μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και πλυμένα
  • ¾ φλιτζάνι ωμή βρώμη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας (ή tamari για gluten-free)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα

Οδηγίες

  • Βάλτε τα μαύρα φασόλια, τις νιφάδες βρώμης, το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας και το τσίλι σε σκόνη σε ένα multi και χτυπήστε τα μέχρι να αρχίσουν να ενώνονται τα υλικά, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  • Μεταφέρετε το μείγμα με τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Πλάστε το μείγμα σε 4 μπιφτέκια (¾ φλιτζανιού το καθένα) και, στη συνέχεια, αφήστε τα να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά ή βάλτε τα στο ψυγείο για έως και 3 ώρες.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Μαγειρέψτε τα μπιφτέκια σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share