Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Έντομα υγρασίας: 5 φυσικά tips για να τα κάνετε παρελθόν από το σπίτι σε χρόνο dt

Θα σας λύσει τα χέρια!

15 Απριλίου 2024 09:12
Έντομα υγρασίας: 5 φυσικά tips για να τα κάνετε παρελθόν από το σπίτι σε χρόνο dt
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έντομα υγρασίας στο σπίτι; Τα έντομα που αγαπούν την υγρασία συνήθως τα συναντάμε συνήθως σε μέρη όπως το μπάνιο, κοντά σε σωληνώσεις, στο υπόγειο, στο πατάρι και οπουδήποτε στο σπίτι μας συγκεντρώνεται πολύ υγρασία. Δείτε πως να τα διώξετε από το σπίτι σας οριστικά. Με την ευκαιρία, δείτε το αποτελεσματικό κόλπο για να διώξετε την μούχλα από το ψυγείο.

Το ασημόψαρο ή αλλιώς ψαράκι της υγρασίας, είναι ένα άπτερο έντομο της κατηγορίας θυσάνουρα. Το λέμε ασημόψαρο, λόγω του ασημένιου χρώματός του και επειδή όταν κινείται, πηγαίνει πέρα δώθε σαν ψάρι. Αγαπά τα ζεστά και υγρά μέρη και έτσι το συναντάμε συνήθως σε μέρη όπως το μπάνιο, κοντά σε σωληνώσεις, στο υπόγειο, στο πατάρι κλπ.

Παρά την ενόχληση, είναι στην πραγματικότητα αβλαβή και μπορούν να μας απαλλάξουν από τα ακάρεα και τα σπόρια μούχλας. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως χρειάζεται απεντόμωση, καθώς αν πολλαπλασιαστούν έντονα, μπορούν να φθείρουν διάφορα αντικείμενα, όπως βιβλία και ταπετσαρίες.

Έντομα υγρασίας: 5 φυσικά tips για να τα κάνετε παρελθόν από το σπίτι σε χρόνο dt

5 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα ζωύφια της υγρασίας

  • Πατάτα

Του αρέσει να τρώει ταπετσαρία, πιτυρίδα, μαλλιά ή μούχλα, δεδομένου ότι προτιμούν μια διατροφή που περιέχει άφθονο άμυλο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πατάτες είναι εξαιρετικές για τα προσελκύσουν από τις κρυψώνες τους.

Κόψτε μια πατάτα στη μέση, σκάψτε την λίγο και κάντε μια μικρή εσοχή στο πλάι της. Τοποθετήστε την πατάτα σε μια μεμβράνη με την εσοχή στραμμένη προς τα κάτω. Το ασημόψαρο θα συρθεί κάτω από την πατάτα, ώστε να τραφεί. Μόλις προσελκύσει αρκετά, μπορείτε να τυλίξετε τη μεμβράνη με την πατάτα και να την πετάξετε.

  • Μέλι

Το ασημόψαρο έχει επίσης αδυναμία στα γλυκά οπότε το μέλι ή το σιρόπι λειτουργούν εξίσου καλά με τις πατάτες. Απλώστε λίγο μέλι σε κομμάτι χαρτί ή φύλλο ψησίματος και αφήστε το έξω. Τα έντομα θα κολλήσουν στο μέλι. 9 Φυτά που Ταιριάζουν Απόλυτα στο Μπάνιο

  • Μπέικιν πάουντερ

Εάν δεν θέλετε να δείξετε έλεος σε αυτά τα μικρά έντομά, ετοιμάστε ένα μείγμα από μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη. Δελεασμένα από τη ζάχαρη, τα έντομα θα φάνε το μπέικιν πάουντερ που θα φουσκώσει μέσα τους και θα τα εξολοθρεύσει.

Έντομα υγρασίας: 5 φυσικά tips για να τα κάνετε παρελθόν από το σπίτι σε χρόνο dt

  • Λεβάντα

Αντί να πιάσετε τα μικρά έντομα, μπορείτε επίσης να τα διώξετε. Για να το κάνετε αυτό, αφήστε φακελάκια λεβάντας γύρω από το σπίτι σας ή προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι λεβάντας στο νερό όταν σκουπίζετε τα πατώματα.

  • Γυάλινη παγίδα

Γεμίστε ένα γυάλινο βάζο με βρώμη και τυλίξτε το με χαρτοταινία. Τα έντομα θα συρθούν στο βάζο, αλλά δεν θα μπορούν να βγουν καθώς θα γλιστρούν στο γυαλί.

Εκτός από την ενόχληση, τα ασημόψαρα υποδεικνύουν υπερβολική υγρασία, μούχλα ή κακή μόνωση στο σπίτι σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μάθετε τι προκαλεί την εμφάνιση τους.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share