Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Κρέας «λουκούμι» με 1 κίνηση; Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο στο ψήσιμο που θα κάνει τη διαφορά

Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους

8 Απριλίου 2024 09:20
Κρέας «λουκούμι» με 1 κίνηση; Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο στο ψήσιμο που θα κάνει τη διαφορά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό που κρατάει τους περισσότερους από το να δοκιμάσουν το αλουμινόχαρτο σαν τρόπο ψησίματος είναι ο φόβος του πώς θα ξέρω αν είναι έτοιμο, πώς θα το ελέγχω, πόση ώρα θα το αφήσω και άλλα παρόμοια. Όταν όμως ξεκινήσεις να φτιάχνεις πράγματα σε αλουμινόχαρτο, απλά δεν θα σταματάς. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για τα περιστέρια στο μπαλκόνι.

Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει πιο ιδανικός τρόπος ώστε το κρέας σου, τα λαχανικά σου, τα τυριά σου να παίρνουν όλο το άρωμα των συστατικών που έχεις αποφασίσει να χρησιμοποιήσεις. Αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η τροφή το βοηθά να μαγειρευτεί ομοιόμορφα και ιδανικά.

Κρέας «λουκούμι» με 1 κίνηση; Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο στο ψήσιμο που θα σας σώσει

Αρκεί να χρησιμοποιείς καλό αλουμινόχαρτο, διπλή στρώση αλουμινόχαρτου γιατί δεν μπορεί, θα την κάνεις τη βλακεία σου και θα σκιστεί λίγο το ένα και να κάνεις καλό κλείσιμο στα πλαϊνά. Κάποιοι επιλέγουν να αφήνουν ένα μικρό άνοιγμα στο πλάι για τους ατμούς αλλά δεν βολέυει σε εκείνα που θα θες να γυρνάς από την μία και από την άλλη μεριά.

Είναι πολύ πιθανόν τα πολύ απλά να τα έχεις ήδη δοκιμάσει (το να βάλεις ας πούμε οποιοδήποτε καλό κομμάτι κρέας με ντομάτα, λάδι, κρεμμύδια και μυρωδικά σε ένα αλουμινόχαρτο να σιγοψηθεί. Οπότε εμείς θα σου δώσουμε μερικές ακόμα ιδέες.

«Καταπέλτης» ο Σπύρος Σούλης: Οριστικό τέλος στους λεκέδες από μπογιές στα πλακάκια

Όταν πρόκειται για καθαριότητα και μυστικά που αφορούν το σπίτι ο Σπύρος Σούλης είναι ο ειδήμων που μπορεί να βρει τη λύση. Οι λεκέδες από χρώματα και μπογιές που πέφτουν στα πλακάκια δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο. Η τεχνική που θα ακολουθήσετε για να τους αφαιρέσετε, εξαρτάται από την διάρκεια και την «συνεκτικότητα» της μπογιάς.

Για απλούς λεκέδες, μπορείτε αν θέλετε να δοκιμάσετε τη λύση της μαγειρική σόδας. Καλύψτε τον λεκέ με μια πάστα από σόδα και νερό και αφήστε την λίγη ώρα για να απορροφήσει το χρώμα. Έπειτα ξεβγάλτε με ένα μαλακό πανί – ωστόσο αυτή η λύση δεν είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει. Παράλληλα, θυμίζουμε τον απόλυτα φυσικό τρόπο για να εξαφανίσετε οριστικά τα μυρμήγκια από το σπίτι.

Δείτε επίσης: Θαυματουργό αλουμινόχαρτο: Το απόλυτο tip του Σπύρο Σούλη για οριστικό τέλος στα λίπη

Είναι πολύ πιθανό να μπορέσετε να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα πλακάκια αν τους ξύσετε με μια σπάτουλα. Κρατήστε την σπάτουλα σε γωνία 45 μοιρών και προσεκτικά αφαιρέστε τον στερεοποιημένο λεκέ. Αν δείτε ότι η μέθοδος δεν λειτουργεί, μην επιμείνετε γιατί υπάρχει περίπτωση να καταστρέψετε τα πλακάκια σας. Αν, ωστόσο, οι λεκέδες φύγουν, περάστε το πλακάκι με ένα βρεγμένο πανί και αφήστε να στεγνώσει.

Καθαρά πλακάκια

Ωστόσο υπάρχει και μια άλλη πιο ειδική κατηγορία, που περιλαμβάνει τα γρανιτοπλακάκια και γενικά τα πλακάκια από πετρώματα. Πρόκειται για πορώδη υλικά τα οποία απορροφούν τους λεκέδες. Οι περισσότεροι από αυτούς μπορούν να αφαιρεθούν, εκτός αν το πέτρωμα έχει υποστεί διάβρωση.

Η καλύτερη λύση είναι να αναζητήσετε στην αγορά ειδικά χημικά σκευάσματα που είναι κατάλληλα για αφαίρεση βερνικιών (όπως για παράδειγμα μεθυλοχλώριο ή χλωριούχους υδρογονάνθρακες). Θα εφαρμόσετε μια ποσότητα πάνω στον λεκέ και θα τον καλύψετε με κάποιο απορροφητικό υλικό. Μπορείτε να επαναλάβετε μέχρι ο λεκές να απορροφηθεί. Αν δεν καταφέρετε να τον αφαιρέσετε, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Για να εξασφαλίσετε πάντως ότι δεν θα δημιουργηθούν βλάβες στα πλακάκια σας, καλό είναι να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού και να κάνετε μια δοκιμή στο πέτρωμα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share