Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Λεκές σοκολάτας σε ύφασμα: Το σώτηριο κόλπο του Σπύρου Σούλη για να τον ξεφορτωθείτε χωρίς κόπο

Θα σας λύσει τα χέρια!

13 Μαρτίου 2024 23:17
Λεκές σοκολάτας σε ύφασμα: Το σώτηριο κόλπο του Σπύρου Σούλη για να τον ξεφορτωθείτε χωρίς κόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ας το παραδεχτούμε, όλοι τρώμε στον καναπέ και μάλιστα πιο συχνά απ' ό,τι στην κουζίνα. Ειδικά το πρωί και το βράδυ όταν καθόμαστε να απολαύσουμε μια ταινία ή να χαλαρώσουμε παρέα με ένα βιβλίο.

Με την ευκαιρία, δείτε το αλάνθαστο καθαριστικό κόλπο για να εξαφανίσετε τα λίπη από τη σχάρα του φούρνου.

Τι γίνεται, όμως, όταν λεκέδες από σοκολάτα και μέλι πέφτουν στα χαλιά και τους καναπέδες; Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε αυτούς τους λεκέδες γρήγορα - πριν προλάβουν να στεγνώσουν για τα καλά.

Βήματα

  • Ξεκινήστε βγάζοντας με το χέρι όση σοκολάτα μπορείτε. Βάλτε λίγο οινόπνευμα σε ένα βαμβακερό πανί και με αυτό σκουπίστε το λεκέ. Γυρίζετε το πανί συνεχώς βάζοντας οινόπνευμα και σκουπίζοντας το λεκέ μέχρι να μεταφερθεί όλη η σοκολάτα από το χαλί στο πανί.

Λεκές σοκολάτας σε ύφασμα: Το σώτηριο κόλπο του Σπύρου Σούλη για να τον ξεφορτωθείτε χωρίς κόπο

  • Ένας άλλος τρόπος είναι να ανακατέψετε 1/4 κ.γ. απορρυπαντικό για τα πιάτα με 1 φλ. νερό. Βουτήξτε ένα βαμβακερό πανί στο μείγμα. Σκουπίστε τον λεκέ και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με πριν. Σκουπίζετε, γυρίζετε το πανί, το ξαναβουτάτε στο μείγμα και ξανασκουπίζετε. Κάνετε το ίδιο μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.
  • Τέλος, μπορείτε να αναμίξετε 1 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων με 1 φλ. νερό. Τρίψτε με μία παλιά οδοντόβουρτσα αφού πρώτα την έχετε βουτήξει στο μείγμα. Ξεπλύνετε σκουπίζοντας με κρύο νερό. Αφήστε το χαλί να στεγνώσει μόνο του.
  • Για να αφαιρέσετε λεκέ σοκολάτας από οποιοδήποτε ύφασμα καναπέ αναμίξτε 1 κ.γ. απορρυπαντικό για τα πιάτα (προσέξτε αυτό να είναι ουδέτερο και να μην περιέχει χλώριο) σε 1 φλ. χλιαρό νερό και βρέξτε με το διάλυμα ένα πανί. Ταμπονάρετε με το μίγμα το λεκέ χωρίς να τον τρίψετε. Διαλύστε 1 κ.σ. μαγειρική αμμωνία με 1/2 φλ. νερό και ταμπονάρετε και πάλι με ένα πανί τον λεκέ. Επαναλάβετε το πρώτο βήμα. Έπειτα, με ένα σφουγγάρι το οποίο έχετε βουτήξει σε κρύο νερό, ξεβγάλετε το λεκέ.
  • Αν, από την άλλη μεριά, δείτε λεκέ από μέλι στο χαλί, τη μοκέτα ή τον καναπέ σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να το καθαρίσετε με σαπουνάδα. Χρησιμοποιήστε ένα πηρούνι για να αφαιρέσετε το μέλι. Έπειτα καλύψτε το λεκέ με λίγο αφρό ξυρίσματος και τρίψτε τον ελαφρά με μία παλιά οδοντόβουρτσα. Βουτήξτε και ένα πανί σε λίγο κρύο νερό και σκουπίστε από πάνω.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share