Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

«Πανωλεθρία» για τα περιστέρια: Με ξύδι και 1 ακόμη υλικό δε θα πλησιάζουν καν το μπαλκόνι

Η λύση είναι πιο απλή απ' όσο νομίζατε

12 Μαρτίου 2024 20:47
«Πανωλεθρία» για τα περιστέρια: Με ξύδι και 1 ακόμη υλικό δε θα πλησιάζουν καν το μπαλκόνι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα περιστέρια μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά. Ειδικά στις πόλεις, που έχουν συνηθίσει την παρουσία του ανθρώπου, δε διστάζουν να επισκέπτονται συχνά τα μπαλκόνια μας.

Όμως εκτός από αντιαισθητικό θέαμα που καταστρέφει την όμορφη εικόνα του μπαλκονιού σου, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι κουτσουλιές των περιστεριών και οι λεκέδες που αφήνουν αποτελούν μία σοβαρή εστία μόλυνσης.

Τα περιττώματα των περιστεριών -εκτός από τον κίνδυνο για γλίστρημα- είναι επίσης φορείς ασθενειών και μικροβίων που μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο και στα ζώα, προκαλώντας ασθένειες όπως εγκεφαλίτιδα, πνευμονίτιδα κ.ά.

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές “πώς να καθαρίσω κουτσουλιές από περιστέρια” για να απαλλαγείς από τις δυσάρεστες συνέπειες τους.

Μάλιστα, αν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις κουτσουλιές στο μπαλκόνι σου, ο καθαρισμός είναι κάτι που πρέπει να “κατέχεις”, ώστε να τον επαναλαμβάνεις τακτικά για να μη συσσωρεύονται τα περιττώματα σε ανεξέλεγκτο βαθμό. Με την ευκαιρία, δείτε tips για να απομακρύνετε τα περιστέρια στο πι και φι

Καθαρισμός μπαλκονιού από περιστέρια

περιστερια-στο-μπαλκονι
Περιστέρια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις τον καθαρισμό του μπαλκονιού από κουτσουλιές είναι να έχεις τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό, όπως:

  • λαστιχένια γάντια (που στο τέλος θα πετάξεις)
  • μάσκα προσώπου
  • κλειστά παπούτσια
  • και μακριά ρούχα για να μην έρθεις σε επαφή με τα μικρόβιά τους.

Άτομα που δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό δεν θα πρέπει να καθαρίζουν τα περιττώματα των περιστεριών. Στη συνέχεια, είτε έχεις ξύλινο, τσιμεντένιο ή μεταλλικό μπαλκόνι, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα ώστε να αφαιρεθούν οι λεκέδες από τις ανεπιθύμητες ακαθαρσίες των περιστεριών:

  • Για τα κολλημένα περιττώματα, πάρε μία ξύστρα ή σπάτουλα και αφαίρεσε τα με προσοχή από το μπαλκόνι, ώστε να μην χαραχθεί η επιφάνεια.
  • Σκούπισε τις κουτσουλιές που αφαιρούνται εύκολα και απομάκρυνε τις από το μπαλκόνι με το φαράσι.
  • Ρίξε σε 3 λίτρα ζεστό νερό, μια κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων και βρέξε μία βούρτσα, με την οποία θα τρίψεις τις επιφάνειες με τους λεκέδες από τα περιττώματα.
  • Αν υπάρχουν επίμονοι λεκέδες, ρίξε στην εκάστοτε επιφάνεια μία ποσότητα μαγειρικής σόδας και άφησέ τη να «καθίσει» για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια, πάρε μία βούρτσα και άρχισε να τρίβεις την περιοχή αυτή.
  • Αφαίρεσε τα έντονα υπολείμματα με ένα πανί, το οποίο θα πρέπει να πετάξεις αφού ολοκληρώσεις τον καθαρισμό.
  • Ρίξε στο μπαλκόνι άφθονο νερό με έναν κουβά ή λάστιχο και ξέπλυνέ το πολύ καλά.

Για να απομακρύνεις οποιοδήποτε ίχνος βρωμιάς έχει απομείνει και να πετύχεις την αψεγάδιαστη καθαριότητα στο μπαλκόνι σου, σφουγγάρισε όλη την επιφάνεια με νερό και απορρυπαντικό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share