Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ξεχάστε την χλωρίνη: Με το βράσιμο νερού και την προσθήκη 3 υλικών που έχουμε όλοι στα σπίτια μας θα τα κάνετε όλα «λαμπίκο»

Ο πιο φυσικός τρόπος για να καθαρίσετε

3 Μαρτίου 2024 10:16
Ξεχάστε την χλωρίνη: Με το βράσιμο νερού και την προσθήκη 3 υλικών που έχουμε όλοι στα σπίτια μας θα τα κάνετε όλα «λαμπίκο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η καθαριότητα του σπιτιού μας είναι από τα πιο βασικά θέματα, που πρέπει να επιμελούμαστε, πρωτίστως για λόγους υγείας και ύστερα για οποιοδήποτε άλλο αισθητικό λόγο.

Επειδή λοιπόν θέλουμε το σπίτι μας να είναι πάντα καθαρό, το γεμίζουμε με απορρυπαντικά και καθαριστικά, τα οποία χρησιμοποιούμε σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, τα χημικά καθαριστικά που βρίσκονται στο σπίτι μας και με τα οποία ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή, είναι ιδιαιτερα επιβλαβή για την υγεία μας. Τα περισσότερα από αυτά περιέχουν ουσίες όπως το τρικλοζάν, τοξικές ουσίες και αμμωνία, που μπορούν να προκαλέσουν ορμονολογικά και αναπνευστικά προβλήματα. Οι αλλεργίες, οι δερματοπάθειες είναι αρκατά κοινά συμπτώματα,ενώ σε περίπτωση χρόνιας και εκτεταμένης έκθεσης, μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και καρκινοπάθειες.

Επιπροσθέτως, τα χημικά καθαριστικά είναι ιδιαίτερα βλαβερά για το περιβάλλον και την θαλάσσια ζωή καθώς δεν διασπώνται εύκολα. Σύμφωνα με έρευνες η χλωρίνη χρειάζεται 500 χρόνια για να διασπαστεί και δεν αποβάλλεται από τους ζωντανούς οργανισμούς.

Διαβάστε επίσης: Ρητή απαγόρευση: Μην ρίξετε ποτέ μαγειρική σόδα σε αυτά τα 4 αντικείμενα

Το αποτέλεσμα αυτού είναι τα χημικά απόβλητα να εισχωρούν σε όλα τα είδη θαλάσσιας ζωής, τα οποία με την σειρά τους καταλήγουν στο πιάτο μας, άρα και στον οργανισμό μας. Οι έρευνες δείχνουν πως στην Ελλάδα η κατάσταση με τα οικιακά απόβλητα είναι αρκετά σοβαρή. Πιο συγκεκριμένα, ο Σαρωνικός κάθε χρόνο δέχεται περίπου 200.000 τόνους από απόνερα, με απορρυπαντικά που δεν διασπώνται και που τελικά καταλήγουν στο στομάχι μας.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως μάλλον έχει έρθει η ώρα για να αλλάξουμε συνήθειες και να κάνουμε την καθαριότητα του σπιτιού μας πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Τα υλικά που μας βοηθούν να καθαρίσουμε με εναλλακτικό τρόπο

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως το λεμόνι, η σόδα και το ξύδι είναι τα απόλυτα φυσικά καθαριστικά. Είναι η καλύτερη απολύμανση όταν χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά και είναι πολύ οικονομικά. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το μέσο ελληνικό νοικοκυριό ξοδεύει 1300 ευρώ ετησίως για αγορά προϊόντων καθαρισμού, είναι ξεκάθαρο το οικονομικό κέρδος από την χρήση φυσικών καθαριστικών. Επιπλέον, τα φυσικά αυτά συστατικά δεν βλάπτουν ούτε την υγεία μας, ούτε το περιβάλλον. Μπορείτε να τα βρείτε παντού και να τα χρησιμοποιείτε όσο συχνά θέλετε.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην καθαριότητα του σπιτιού σας, αλλάξτε τις απλές σφουγγαρίστρες σας με σφουγγαρίστρες από ύφασμα από μικροΐνες. Η ειδική τους ύφανση κλειδώνει την βρωμιά και καθαρίζει ακόμα και χωρίς καθόλου καθαριστικά.

Σε ένα ψεκαστήρι, λοιπόν, βάλτε λίγο βραστό νερό, τον χυμό από ένα λεμόνι, δυο κουταλιές ξύδι και μια κουταλιά σόδα. Ανακατέψτε και ψεκάστε στις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε. Για πιο ωραία μυρωδιά, βάλτε μέσα στο μπουκάλι δύο φύλλα μέντας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share