Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Άσχημη μυρωδιά στις ξύλινες κουτάλες: Ο Σπύρος Σούλης την εξαφανίζει στο λεπτό!

Δοκιμασμένο!

1 Μαρτίου 2024 15:52
Άσχημη μυρωδιά στις ξύλινες κουτάλες: Ο Σπύρος Σούλης την εξαφανίζει στο λεπτό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σπύρος Σούλης πολλές φορές μας βρίσκει λύσεις στα θέματα του σπιτιού, μοιράζοντας τα δικά του «τεχνάσματα» καθαριότητας.

Αυτή τη φορά ο διακοσμητής «τζιμάνι» αποκάλυψε το κόλπο με το ξύδι για να αποχαιρετίσετε τις οσμές και τις άσχημες μυρωδιές από τα ξύλινα σκεύη σας.

Μπορεί να τις λατρεύουμε επειδή είναι πιο στιλάτες και μοντέρνες και –κυρίως– γιατί δεν χαράζουν τα σκεύη μας, ωστόσο οι ξύλινες κουτάλες κρατούν τη μυρωδιά και τις οσμές του φαγητού. Παράλληλα, εγκλωβίζουν μέσα τους πολλά μικρόβια.

Τόσα μικρόβια μάλιστα που ειδικοί λένε ότι αν πάμε την κουτάλα για ανάλυση, τα αποτελέσματα θα μας κάνουν να θέλουμε να τις εξορίσουμε για πάντα από την κουζίνα, το σπίτι και τη ζωή μας. Και μπορεί τελευταία να έχουν εισβάλλει στις ζωές μας οι νέες κουτάλες από καουτσούκ, ωστόσο για εσάς που λατρεύετε το ξύλο –ή απλά δεν σας πάει καρδιά να αποχωριστείτε τις παλιές κουτάλες σας– σας παρουσιάζουμε τον καλύτερο, αμεσότερο και πιο οικονομικό τρόπο για να αφαιρέσετε τις μυρωδιές φαγητού από τις ξύλινες κουτάλες σας.

Ακόμα καλύτερα: με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε και να τις απολυμάνετε 100%. Με την ευκαιρία, δείτε εδώ το έξυπνο τρικ του Σπύρου Σούλη που εξαφανίζει τον λεκέ από καρπούζι στη στιγμή

Έτσι θα αφαιρέσετε τη μυρωδιά από τις ξύλινες κουτάλες

Κατ’αρχάς, πλύνετε την κουτάλα με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και χλιαρό νερό τρίβοντάς την, ταυτόχρονα, με ψιλό σύρμα προκειμένου να αφαιρέσετε καλά τα υπολείμματα τροφής.

ξυδι
Ξύδι

Στη συνέχεια, ξεπλύνετε την καλά.

Παράλληλα, βράστε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και ρίξτε σε αυτό ¼ φλ. λευκό ξύδι.

Όταν βράσει το νερό, βυθίστε σε αυτό την κουτάλα και αφήστε την μέσα μέχρι το νερό να ξαναπάρει μια βράση.

Το βραστό νερό σε συνδυασμό με την οξύτητα του λευκού ξιδιού, θα εξολοθρεύσει τα μικρόβια που επιμένουν να παραμένουν εγκλωβισμένα στους πόρους της ξύλινης κουτάλας σας.

Αφαιρέστε την κουτάλα και αφήστε την πάνω σε μια λαδόκολλα.

Σωτήρας ο Σπύρος Σούλης: Πώς να ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά της μούχλας από τις πετσέτες σας

Σπύρος Σούλης: Υπάρχουν πολλές φορές που οι φρεσκοπλυμένες πετσέτες αντί να αναδύουν το άρωμα του απορρυπαντικού και του μαλακτικού, μυρίζουν μούχλα και υγρασία.

Σε κανέναν όμως δεν αρέσει όταν βγαίνει από ένα ζεστό κι απολαυστικό μπάνιο να τυλίγεται με μια τέτοια πετσέτα, αλλά δυστυχώς την έχουμε πατήσει όλοι μας.

Αυτό συμβαίνει όχι μόνο για έναν αλλά για δύο βασικούς λόγους: είτε πλένετε τις πετσέτες σας σε χαμηλή θερμοκρασία κι έτσι δεν καθαρίζουν καλά, είτε τις απλώνετε σε κάποιο σημείο που αργούν να στεγνώσουν με αποτέλεσμα να μαζεύουν υγρασία.

Ο Σπύρος Σούλης έχει την λύση

Όπως κι αν έφτασαν στο σημείο να μυρίζουν, τα νέα είναι καλά μιας και το φρεσκάρισμα τους είναι μια πραγματικά εύκολη υπόθεση: για να ξεφορτωθείτε, λοιπόν, την επίμονη και δυσάρεστη οσμή της μούχλας, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια λεκάνη με ζεστό νερό και σε αυτή να διαλύσετε 1-2 φλ. ξίδι.

Δείτε επίσης: Έβαλε σε ένα μπολ ζεστό νερό με ξύδι και έδιωξε τη μούχλα από τις πετσέτες του μπάνιου

Στη συνέχεια, βάλτε τις πετσέτες στο πλυντήριο και πλύντε τις ξανά χρησιμοποιώντας, ωστόσο, και απορρυπαντικό αυτή τη φορά. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι ο χρυσός κανόνας για να μην παίρνουν... υγρασία και -προπάντων- μυρωδιά οι πετσέτες σας είναι να τις απλώνετε μετά από κάθε χρήση ώστε να στεγνώνουν καλά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share