Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Πουρί «βράχος» στην λεκάνη: Τα 2 δραστικά κόλπα που θα κάνουν τη βρωμιά παρελθόν

Θα σας λύσουν τα χέρια

29 Φεβρουαρίου 2024 09:12
Πουρί «βράχος» στην λεκάνη: Τα 2 δραστικά κόλπα που θα κάνουν τη βρωμιά παρελθόν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχει πιάσει πουρί και κιτρινίλα στον πάτο η λεκάνη στο μπάνιο σας; Αντιμετωπίστε τα εύκολα και γρήγορα και κάντε την να ξανά λάμψει και να γίνει σαν καινούρια με μερικά απλά υλικά. Με την ευκαιρία, δείτε το μαγικό κόλπο για να διώξετε τα μυρμήγκια από τη κουζίνα.

Όσο πιστή και αν είσαι στην καθαριότητα του σπιτιού, ακόμα και αν έχεις μια καθημερινή ρουτίνα να καθαρίζεις, υπάρχουν μερικά σημεία που είναι επίμονα. Δυστυχώς, αυτά τα σημεία παραμένουν λεκιασμένα όσο κόπο και αν έχεις καταβάλει. Ένα τέτοιο σημείο είναι το βάθος της λεκάνης. Άλατα, σκληρότητα νερού, χρωστικές είναι κάποιοι από τους παράγοντες που επιμένει η βρωμιά στο βάθος της λεκάνης.

Εμείς κατανοούμε την ανάγκη σου για καθαριότητα και λάμψη και σου έχουμε τη λύση. Διώξε οριστικά την βρωμιά στο βάθος της λεκάνης. Δες εδώ τους τρόπους ώστε να μάθεις πως καθαρίσεις εύκολα τη βρωμιά στο βάθος της λεκάνης!

Πουρί «βράχος» στην λεκάνη: Τα 2 δραστικά κόλπα που θα κάνουν τη βρωμιά παρελθόν

Σόδα και ξύδι

Η σόδα και το ξύδι αποτελούν τους πιο δυνατούς συμμάχους στο παιχνίδι της καθαριότητας του σπιτιού.
Με αυτά τα δύο υλικά μπορείς να ξεφορτωθείς εύκολα επίμονους λεκέδες από διάφορες επιφάνειες και χωρίς χημικά. Πώς θα καθαρίσεις ,λοιπόν, τη βρωμιά από το βάθος της λεκάνης με ξύδι και σόδα;

Πάστα με βόρακα

Ο βόρακας είναι επίσης ένα σπουδαίο υλικό που είναι πολύ βοηθητικό στην καθαριότητα και την απολύμανση. Μπορεί να καθαρίσει πολύ επίμονους λεκέδες και να επαναφέρει τη λάμψη στα λευκά είδη υγιεινής.

Μόνο το ξύδι δεν αρκεί: Το νέο φυσικό κόλπο για να μην μυρίζουν μούχλα τα φρεσκοπλυμένα ρούχα

Aν μυρίζουν τα ρούχα σας άσχημα μετά το πλύσιμο τότε υπάρχουν μερικά πραγματάκια τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να ξεβουλώσετε σε δευτερόλεπτα το νιπτήρα του μπάνιου.

Μούχλα στα ρούχα: Δεν είναι μόνο το ξύδι - Η νέα φυσική λύση

Μία λύση είναι να βάλετε 1 φλ. ξίδι στην πλύση σας πριν αυτή ξεκινήσει. Βάλτε το απορρυπαντικό και το μαλακτικό κανονικά και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Αν το παραπάνω δεν σας φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο με 1 φλ. αμμωνία. Πρόκειται για ένα trick που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας οι οποίες σίγουρα ήξεραν πως να κάνουν τα ρούχα να μοσχοβολούν.

μουχλα-και-υγρασια-στα-ρουχα

Αν και πάλι δεν μοσχομυρίσουν και δεν μαλακώσουν τα ρούχα σας δοκιμάστε το «βαρύ πυροβολικό». Ο συνδυασμός ξιδιού και μαγειρικής σόδας θα εξαφανίσει κάθε μυρωδιά. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο πλυντήριο και κάντε κανονικά την πλύση σας. Αυτό που είναι σημαντικό και δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι να πλένετε τα ρούχα σας με ζεστό νερό και όχι με κρύο.

Μετά το πλύσιμο μην ξεχνάτε τα ρούχα σας μέσα στο πλυντήριο. Βγάζετέ τα αμέσως και απλώνετέ τα έξω έτσι ώστε να στεγνώνουν φυσικά.

Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να καθαρίζετε συχνά και το πλυντήριό σας. Ρίχνετε μία στο τόσο λίγη μαγειρική σόδα στο εσωτερικό του και αφήνετέ το να κάνει μία ολόκληρη πλύση χωρίς ρούχα. Επίσης, μετά από κάθε χρήση του πλυντηρίου αφήνετέ το ανοιχτό για να αερίζεται και να μην ευνοείται η ανάπτυξη μούχλας.

Εννοείται ότι πρέπει να τσεκάρετε τις οδηγίες πλύσης των ρούχων σας και να μην χρησιμοποιείτε αυτές τις συμβουλές σε ιδιαίτερα ευαίσθητα υφάσματα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share