Κίνηση «φάουλ» για τα μπιφτέκια: Το υλικό που βάζουμε όλοι στη ζύμη του κιμά και χαλάει το αποτέλεσμα
Τέρμα όσα ξέρατε

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φτιάχνουν μπιφτέκια όμως με λάθος τρόπο. Αν δεν φτιαχτούν όπως πρέπει τα μπιφτέκια θα γίνουν στεγνά και όχι ζουμερά. Μάλιστα μπορεί να χαλάσει και η γεύση. Με την ευκαιρία, δείτε την κίνηση που θα κάνει τα μπιφτέκια να μην κολλούν στη σχάρα μετά το ψήσιμο.
Η προσθήκη αυγού στη σύνθεση του μπιφτεκιού που πολλοί οικιακοί μάγειρες κάνουν (όχι σεφ), απορρίφθηκε κατόπιν δοκιμής, απ’ τη πρώτη μπουκιά. Δεν προσθέτει απολύτως τίποτα εκτός από βαρύτερη γεύση και πιο πυκνή σύνθεση, πράγματα που δεν είναι ζητούμενα στο μπιφτέκι.
Μάλιστα μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε ένα υλικό στην ζύμη του κιμά που λίγοι γνωρίζουν.
Ξετρελαίνονταν τα εγγόνια: Το μυστικό συστατικό της γιαγιάς στον κιμά που έκανε τα μπιφτέκια «αφρό»
Εμπιστεύσου τη γιαγιά και δε θα χάσεις, αυτό είναι το μόνο σίγουρο όταν μιλάμε για κουζίνα και μαγειρική! Εκείνη ξέρει όλα τα «κόλπα».
Θέλετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Η λύση είναι απλούστατη και κρύβεται στο γάλα. Προσθέστε στον κιμά σας περίπου 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο ή εβαπορέ και τα μπιφτέκια σας θα γίνουν τόσο αφράτα που ούτε καν περιμένατε.
Δείτε επίσης: Ούτε ψωμί, ούτε πελτές: Αυτό ήταν το μυστικό της γιαγιάς για κεφτεδάκια αφράτα και ζουμερά
Ο λόγος είναι πως το γάλα προσδίδει την απαραίτητη υγρασία και παράλληλα σπάει τις ίνες του κιμά με αποτέλεσμα να τον «μαλακώνει».