Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Εξαφανίστε ξεραμένα λίπη από το ταψί σε 5' με ένα απλούστατο υλικό

Θα σας λύσει τα χέρια!

23 Φεβρουαρίου 2024 11:42
Εξαφανίστε ξεραμένα λίπη από το ταψί σε 5' με ένα απλούστατο υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πώς να καθαρίσουν εύκολα ένα βρώμικο ταψί! Μπορεί να νομίζετε ότι τρελαθήκαμε λίγο – πως είναι εύκολο να καθαρίσεις ένα βρώμικο ταψί ψησίματος; Αυτό είναι αδύνατον! Με την ευκαιρία, δείτε 2 σωτήρια κόλπα για να καθαρίσετε τις ξύλινες επιφάνειες.

Το Athensmagazine.gr σας έχει την υπέρτατη λύση. Οι μέρες που έπρεπε να τρίβετε πολύ ώρα για να καθαρίσετε ένα ταψί και πολλές φορές με ανεπιτυχή αποτελέσματα τελείωσαν. Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζετε!

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα απλό υλικό που βρίσκεται σε κάθε σπίτι!

Φούρνος

Αν δεν τα καθαρίζετε τακτικά μετά θα είναι πραγματικά αδύνατον να τα καθαρίσετε. Υποθέτουμε ότι όλοι σας κάποια στιγμή είχατε ένα βρώμικο ταψί ψησίματος, καμένα λίπη και καμένα υπολείμματα φαγητού…

Πώς να απαλλαγείτε από αυτά; Θα χρειαστούν ατελείωτο τρίψιμο και μόνο η ιδέα ότι αυτό πρέπει να το κάνετε πριν ή μετά από κάθε γεύμα που μαγειρεύετε στον φούρνο φαντάζει σαν… εφιάλτης.

Εξαφανίστε ξεραμένα λίπη από το ταψί σε 5' με ένα απλούστατο υλικό

Όταν δεν καθαρίζετε τα ταψιά σας τακτικά, οι στρώσεις λίγδας και φαγητού γίνονται σκληρές σαν πέτρα με την πάροδο του χρόνου.

Μπορεί να φαίνεται αδύνατον να τα καθαρίσετε αλλά αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα τα ταψιά θα καθαρίσουν σ χρόνο μηδέν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο αλάτι!

Βήμα 1: Καλύψτε όλο το ταψί με αλάτι. Εντωμεταξύ προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 50 °C.

Βήμα 2: Βάλτε το βρώμικο ταψί καλυμμένο με αλάτι στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε το εκεί μέχρι το αλάτι να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.

Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε μια ανθεκτική σπάτουλα (για παράδειγμα μια ξύλινη) για να τρίψετε εύκολα των αλάτι που έχει παραμείνει μαζί με τα καμένα λίπη και το φαγητό.

Βήμα 4: Τώρα ξεβγάλετε το ταψί με λίγο νερό. Και αυτό είναι όλο!

Κοιτάξτε, είναι τόσο καθαρό αν και πριν ήταν τόσο βρώμικο! Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγος χρόνος και λίγο αλάτι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share