Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ξεπάγωμα κοτόπουλου: Ο μεγάλος κίνδυνος για την υγεία - Μην κάνετε ποτέ ΑΥΤΟ το λάθος

Μεγάλη προσοχή!

22 Φεβρουαρίου 2024 21:21
Ξεπάγωμα κοτόπουλου: Ο μεγάλος κίνδυνος για την υγεία - Μην κάνετε ποτέ ΑΥΤΟ το λάθος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καλύτερος και πιο υγιεινός τρόπος για την προετοιμασία/μαγείρεμα του κρέατος από κοτόπουλο είναι όταν είναι φρέσκο, αλλά αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, θα πρέπει τουλάχιστον να το παγώσετε και να το ξεπαγώσετε σωστά. Το κρέας από κοτόπουλο παγώνει γρήγορα, αλλά απαιτεί πολύ χρόνο για να ξεπαγώσει.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Η απόλυτη συνταγή για λαχταριστό κοτόπουλο με μπέικον - Αξίζει να το δοκιμάσετε

Ξεπάγωμα κοτόπουλου

ψητο-κοτοπουλο
Ψητό κοτόπουλο

Το μεγάλο λάθος και η απλή λύση

Σε περίπτωση που θα πρέπει να προετοιμάσετε το κρέας γρήγορα, ΠΟΤΕ μην το ξεπαγώσετε μέσα σε καυτό νερό. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα κοτόπουλου.

Η δεύτερη ασφαλής μέθοδος

Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κρέας μέσα στο ψυγείο. Αλλά να θυμάστε, ότι αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να γίνει σωστά από την στιγμή που θα το βγάλετε από την κατάψυξη και θα το βάλετε στην συντήρηση του ψυγείου.

Τρόπος #3

Ένας τρίτος τρόπος είναι να το ξεπαγώσετε σε κρύο νερό. Μάλιστα, είναι σώφρον να έχετε βάλει το κοτόπουλο μέσα σε σακούλα φαγητού, προκειμένου το καθεαυτό νερό να μην έρθει σε επαφή με το κοτόπουλο και το μολύνει με οποιονδήποτε τρόπο. Μην ξεχάσετε όμως ότι θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά.

Ο κίνδυνος για βακτήρια…

Η απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου ή σε ζεστό νερό απαγορεύεται επειδή το κρέας θα χάσει την ποιότητα του. Επίσης, κινδυνεύει να μολυνθεί με επιβλαβή βακτήρια που αναπτύσσονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share