Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Τζάμια παραθύρων: 3 βασικά βήματα για να τα καθαρίσετε αποτελεσματικά στο πι και φι

Θα αστράφτουν από καθαριότητα

21 Φεβρουαρίου 2024 15:07
Τζάμια παραθύρων: 3 βασικά βήματα για να τα καθαρίσετε αποτελεσματικά στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλουμε το σπίτι μας να είναι πεντακάθαρο αλλά ταυτόχρονα βαριόμαστε τις δουλειές του σπιτιού. Σωστά;

Μια από τις βασικές «αγγαρείες» του σπιτιού είναι ο καθαρισμός των παραθύρων και των τζαμιών. Με την ευκαιρία, δείτε το άγνωστο και δραστικό tip για να επαναφέρετε τα ραγισμένα σκέυη.

Πρέπει όμως να το κάνουμε και να το κάνουμε και σωστά. Πώς μπορούμε όμως να καθαρίσουμε σωστά τα τζάμια των παραθύρων μας;

Ας δούμε 3 βήματα για να κάνουμε τα παράθυρα να αστράφτουν:

  • Απομάκρυνε πρώτα την βρωμιά και τη σκόνη

Πριν ξεκινήσεις, σκούπισε την σκόνη με μια βούρτσα ώστε να μην κολλήσει όταν θα ενωθεί με το καθαριστικό. Αν σου φαίνεται πολύ ρυπαρό το παράθυρο, πλύνε το με ζεστό νερό με σαπουνάδα και μια μαλακή βούρτσα, ξέπλυνέ το και άστο να στεγνώσει.

Τζάμια παραθύρων: 3 βασικά βήματα για να τα καθαρίσετε αποτελεσματικά στο πι και φι

  • Διάλεξε το σωστό καθαριστικό και ψέκασε ελεύθερα

Χρειάζεσαι αρκετό καθαριστικό για να καθαρίσεις τα βρώμικα τζάμια. Ακόμη πρέπει να το καθαρίσεις καλά για να μην βλέπεις στάμπες και γραμμές πάνω στο τζάμι. Μπορείς να φτιάξεις και δικό σου καθαριστικό με νερό και λευκό ξίδι ή μηλόξιδο και οινόπνευμα.

  • Χρησιμοποίησε πανί με μικροΐνες

Είναι super απορροφητικά, πλένονται ενώ αφήνουν το γυαλί αστραφτερό και χωρίς λεκέδες. Απορροφούν την σκόνη ενώ δεν γρατζουνούν το υλικό. Άφησε τα χαρτιά κουζίνας ή τις εφημερίδες.

Κι όμως γίνεται: Με αυτό το κόλπο θα διατηρήσετε την φέτα φρέσκια για μήνες

Το ιδανικό όταν αγοράζεις φέτα, είναι να παίρνεις μικρή ποσότητα, που καταναλώνεται σε 2-3 μέρες.

Ωστόσο, αυτοί που την αγαπούν πολύ, αγοράζουν μεγάλες ποσότητες για να μην λείπει από το ψυγείο τους. Πώς συντηρείται όμως; Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γευστική κολοκυθόπιτα με γιαούρτι και φέτα.

Το μυστικό για να συντηρήσεις τη φέτα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, είναι να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο καλυμμένη με ελαιόλαδο! Και μην νομίζεις ότι πρόκειται για καμία σύγχρονη ανακάλυψη, μιας και στην αρχαιότητα το λάδι χρησιμοποιούνταν για τη συντήρηση τροφίμων.

Κι όμως γίνεται: Με αυτό το κόλπο θα διστηρήσετε την φέτα φρέσκια για μήνες

Το συγκεκριμένο tip προτείνεται ιδανικά για σκληρή φέτα, την οποία όμως πρέπει να σουρώσεις καλά για να μην έχει υγρά. Επίσης, αν θέλεις να δώσεις ξεχωριστή γεύση στη φέτα σου, μπορείς μέσα στο βάζο με το ελαιόλαδο που θα την βάλεις, να προσθέσεις και μπαχαρικά ή μυρωδικά της επιλογής σου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share