Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Σκουριά στους τοίχους του μπαλκονιού: Το 2 σπιτικά υλικά που θα εξαφανίσουν κιτρινίλες και σημάδια μούχλας στη στιγμή

Θα σας λύσει τα χέρια

21 Φεβρουαρίου 2024 13:22
Σκουριά στους τοίχους του μπαλκονιού: Το 2 σπιτικά υλικά που θα εξαφανίσουν κιτρινίλες και σημάδια μούχλας στη στιγμή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εχετε κιτρινίλες, πρασινάδα και μούχλα στους τοίχους της αυλής σας και του μπαλκονιού; Αυτό είναι το σπιτικό καθαριστικό καθαριστικό που θα τους κάνει να αστράφτουν σαν φρεσκοβαμμένοι. Καθαρίστε τους εξωτερικούς τοίχους εύκολα και ανέξοδα μια και τα υλικά που χρειάζεστε υπάρχουν ήδη στο ντουλάπι σας. Με την ευκαιρία, δείτε τα 5 φυτά που λειτουργούν ως φυσικοί αφρυγαντήρες.

Το μπαλκόνι ή η βεράντα, είναι το καταφύγιο μας κατά τη διάρκεια της άνοιξης και κυρίως του καλοκαιριού. Δυστυχώς, το μπαλκόνι μπορεί επίσης να είναι καταφύγιο για τη σκόνη και τα περιττώματα πουλιών. Έτσι, όπως και το εσωτερικό του σπιτιού σας, έτσι και το μπαλκόνι πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Οι περισσότεροι αφιερώνουμε χρόνο συχνά για τον καθαρισμό του μπαλκονιού μας.

Τι γίνεται όμως με τους τοίχους του μπαλκονιού; Θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να καθαρίζουμε και τους τοίχους του μπαλκονιού και της βεράντας. Θα σας παρουσιάσω 2 εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε τους βρώμικους τοίχους του μπαλκονιού και της βεράντας σας!

Σκουριά στους τοίχους του μπαλκονιού: Το 2 σπιτικά υλικά που θα εξαφανίσουν κιτρινίλες και σημάδια μούχλας στη στιγμή

Λευκό ξίδι

Το λευκό ξίδι λόγω ότι είναι οξύ αποτελεί ιδανική λύση για το καθάρισμα διαφόρων επιφανειών μέσα και έξω από το σπίτι. Πάρτε δύο μπουκαλάκια με αντλία σπρέι και γεμίστε το ένα με ξίδι και το άλλο με ένα μείγμα ξιδιού και νερού. Χρησιμοποιείτε το μείγμα ξιδιού-νερού ως γενικό καθαριστικό και κρατήστε το σκέτο ξίδι για τις πιο βρώμικες επιφάνειες.

Αν, λοιπόν, ο εξωτερικός τοίχος του σπιτιού σας είναι πολύ βρώμικος τότε χρησιμοποιήστε σκέτο λευκό ξίδι για να τον καθαρίσετε. Ψεκάστε με ξίδι ένα καθαρό σφουγγάρι και περάστε με αυτό όλη την επιφάνεια του τοίχου σας. Αν ο τοίχος σας είναι σχετικά καθαρός μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα ξιδιού-νερού.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ιδανική για το καθάρισμα των εξωτερικών τοίχων σας. Αναμείξτε σε ένα μπολ ένα λίτρο νερό και 1/2 φλ. μαγειρική σόδα και καθαρίστε με ένα σφουγγάρι τους τοίχους σας. Αν οι τοίχοι σας είναι πολύ βρώμικοι αναμείξτε μαγειρική σόδα, νερό και αλάτι. Αφού καθαρίσετε τους τοίχους σας με το μείγμα μαγειρικής σόδας, περάστε τις επιφάνειες με ξίδι για να ξεπλύνετε τη μαγειρική σόδα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share