Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

«Δουλεύει» για εσάς ο Σπύρος Σούλης: Το κόλπο με το μπουκάλι για να ποτίζονται τα φυτά όσο λείπετε από το σπίτι

Δοκιμασμένο κόλπο!

20 Φεβρουαρίου 2024 17:03
«Δουλεύει» για εσάς ο Σπύρος Σούλης: Το κόλπο με το μπουκάλι για να ποτίζονται τα φυτά όσο λείπετε από το σπίτι
Από Κυριάκος Μελλίδης

Αν έχετε σκοπό να φύγετε μόνο για ένα διήμερο, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τίποτα. Αν όμως οι μέρες της άδειας είναι περισσότερες (το ευχόμαστε), πρέπει να κινηθείτε διαφορετικά ως προς το πότισμα των φυτών σας. Με την ευκαιρία, δείτε τι να διαλέξετε αν ξεχνάτε να ποτίζετε τις γλάστρες σας!

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μπουκάλια από εμφιαλωμένο νερό ή από αναψυκτικά, σύμφωνα με τον Σπύρο Σούλη.

Μετρήστε τις γλάστρες σας και προμηθευτείτε τόσα μπουκάλια. Γεμίστε με νερό το κάθε μπουκάλι και κάντε μια μικρή τρυπούλα στο πώμα του. Κάντε μια λακουβίτσα σε κάθε γλάστρα σας και βάλτε το μπουκάλι ανάποδα-με το πώμα προς το χώμα-μέσα στη λακουβίτσα. Έτσι θα είστε σίγουροι πως τα φυτά σας θα έχουν νερό για περίπου 2 εβδομάδες.

Το έξυπνο τρικ των κηπουρών: Τα 2 σπιτικά λιπάσματα για φυτά στην... πένα

φυτα-ποτισμα
Φυτά

Σε πολλούς από εμάς αρέσουν τα φυτά στο σπίτι, ωστόσο καταλήγουν σχεδόν πάντα «πεθαμένα». Το Athensmagazine.gr σας αποκαλύπτει το έξυπνο τρικ των κηπουρών με 2 σπιτικά λιπάσματα για να έχετε τις γλάστρες στην...πένα.

Αυτά τα εκπληκτικά προϊόντα, περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά σου για να μεγαλώσουν υγιή και καταπράσινα. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα tips για να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου σε όαση.

1. Λευκό ξύδι και νερό

Το λευκό ξύδι είναι ένα εξαιρετικό, φυσικό καθαριστικό, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως λίπασμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το οξικό οξύ που περιέχει είναι ένας φυσικός τρόπος για να αυξήσεις την οξύτητα στο έδαφος — ειδικά εάν τα επίπεδα pH του εδάφους δεν είναι ισορροπημένα.

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι με 1 λίτρο νερό για να δημιουργήσεις ένα διάλυμα. Στη συνέχεια, πότισε τα φυτά σου με αυτό κάθε τρεις μήνες περίπου. Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο διάλυμα και για λίπασμα των φυτών εσωτερικού χώρου.

2. Μπανανόφλουδες

Ομοίως, μην πετάς τις μπανανόφλουδες, καθώς αυτές αποτελούν το ιδανικό, σπιτικό λίπασμα για τα φυτά σου. Οι φλούδες της μπανάνας είναι γεμάτες κάλιο και ασβέστιο, που τροφοδοτούν τα φυτά, προάγοντας την ανάπτυξη των ριζών. Είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείς βιολογικές φλούδες μπανάνας, οι οποίες δεν πρέπει να περιέχουν χημικά.

Μπορείς είτε να τοποθετήσεις τις φλούδες απευθείας στο χώμα των φυτών της γλάστρας, είτε να τις χρησιμοποιήσεις ως σάπια φύλλα γύρω από τη βάση του κήπου σου. Μόλις η φλούδα του φρούτου διασπαστεί στο έδαφος, αυτό θα διασκορπίσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.

Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ένα υγρό λίπασμα προσθέτοντας φλούδες σε ένα γυάλινο βάζο με νερό. Κλείσε καλά το καπάκι και άφησέ το να μουλιάσει για μερικές ημέρες ή μια εβδομάδα. Στη συνέχεια, αφαίρεσε τις φλούδες και χρησιμοποίησε το νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να γονιμοποιήσεις τα φυτά σου. Επιπλέον, είναι καλό να γνωρίζεις ότι οι φλούδες μπανάνας απωθούν τα παράσιτα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share