Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αφρυγαντήρας τέλος! Αυτά είναι τα 5 φυτά που θα εξαφανίσουν μια για πάντα την υγρασία από το σπίτι

Θα δείτε τεράστια διαφορά στον χώρο σας

20 Φεβρουαρίου 2024 10:05
Αφρυγαντήρας τέλος! Αυτά είναι τα 5 φυτά που θα εξαφανίσουν μια για πάντα την υγρασία από το σπίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φυσικά, τα φυτά απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και αφοσίωση και, ευτυχώς, υπάρχουν άφθονα είδη ώστε ακόμη και οι πιο «ξεχασιάρηδες» να μπορούν να τα φιλοξενήσουν στον χώρο τους. Με την ευκαιρία, δείτε τα 6 βασικά βήματα για να καθαρίσετε το ψυγείο.

Ανάμεσα στα διαφορετικά είδη φυτών, ξεχωρίζουμε εκείνα που μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία από το σπίτι και να ομορφύνουν τον χώρο.

Η διατήρηση μιας ιδανικής ατμόσφαιρας μέσα στο σπίτι είναι ιδιαίτερα σημαντική για μια υγιεινή ζωή καθώς αν υπάρχουν υψηλά ποσοστά υγρασίας στον χώρο μπορούν να δημιουργηθούν μεταξύ άλλων και αναπνευστικά προβλήματα.

Η συμβολή των φυτών εσωτερικού χώρου λοιπόν στη ρύθμιση της υγρασίας μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμη. Ένα από τα οφέλη που παίρνουμε από αυτά είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικοί αφυγραντήρες.

Τα περισσότερα φυτά καθαρίζουν τον αέρα, αλλά μερικά από αυτά είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά καθώς συλλέγουν μέσω των φύλλων τους μεγάλο μέρος της υγρασίας.

Αφρυγαντήρας τέλος! Αυτά είναι τα 5 φυτά που θα εξαφανίσουν μια για πάντα την υγρασία από το σπίτι

5 φυτά που λειτουργούν σαν φυσικοί αφυγραντήρες

Φτέρη

Η φτέρη μπορεί να ευδοκιμήσει σε υγρά κλίματα και εξαιτίας αυτού, θα απορροφήσει φυσικά την υγρασία του αέρα, εξισορροπώντας τα επίπεδα αυτής. Η φτέρη χρειάζεται μόνο υγρό χώμα και έμμεσο ηλιακό φως για να επιβιώσει μέσα στο σπίτι.

Ορχιδέες

Οι ορχιδέες βοηθούν στη μείωση της υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους καθώς παίρνουν θρεπτικά συστατικά αλλά και υγρασία από τον αέρα που τις περιβάλλει.

Κάκτος

Τα ξηρόφυτα όπως ο κάκτος είναι φυτά που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ερήμους και απαιτούν ελάχιστο νερό. Αυτά τα φυτά είναι γνωστό ότι έχουν κηρώδη ή τριχωτά φύλλα. Είναι πολύ χρήσιμα για τη σύλληψη και τη διατήρηση του νερού από τον αέρα και τη μείωση της υγρασίας.

Spider plant

Τα φυτά αράχνης έχουν γίνει πολύ δημοφιλή ως φυτά εσωτερικού χώρου. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν από άλλα φυτά είναι η ικανότητά του να επιβιώνει στην παραμέληση και τον χαμηλό φωτισμό. Εκτός από αυτά όμως αφαιρεί έως και το 90% των επιβλαβών ατμοσφαιρικών ρύπων μέσα στο σπίτι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share