Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μπάνιο στην «τρίχα» σε 5': Η αλάνθαστη συμβουλή για να το καθαρίσετε αποτελεσματικά στο πι και φι

Θα σας λύσει τα χέρια

19 Φεβρουαρίου 2024 13:12
Μπάνιο στην «τρίχα» σε 5': Η αλάνθαστη συμβουλή για να το καθαρίσετε αποτελεσματικά στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει μια μέθοδος καθαρισμού που την αποκαλούν «ο κανόνας των 5 λεπτών». Σύμφωνα με αυτήν, αν μπορείτε να κάνετε μια δουλειά μέσα σε 5 λεπτά, κάντε την κατευθείαν και μην την αφήνετε για αργότερα. Με την ευκαιρία, δείτε την απλή κίνηση για να κάνετε τα μπιφτέκια extra ζουμερά.

Ψάξαμε και βρήκαμε 5 δουλειές που μπορούν να γίνουν σε λιγότερο από 5 λεπτά και αφορούν την καθαριότητα του μπάνιου σας.

  • Καθαρίστε την τουαλέτα σας

Με τις γαστρεντερίτιδες να θερίζουν τους χειμερινούς αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν είναι να παίζετε με την καθαριότητα της τουαλέτας σας. Ρίξτε χλωρίνη στην τουαλέτα και αφήστε την για λίγα λεπτά. Τρίψτε με την ειδική βούρτσα τουαλέτας όλο το εσωτερικό μέρος της. Περάστε με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι τις εξωτερικές επιφάνειες.

  • Διώξτε τη θολούρα από τον καθρέφτη σας

Απλώστε αφρό ξυρίσματος στον καθρέφτη σας με λίγο χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια βρέξτε λίγο ακόμα χαρτί κουζίνας και περάστε με αυτό όλο τον καθρέφτη ώστε να αφαιρεθεί ο αφρός. Με αυτό το κόλπο θα δημιουργηθεί ένα προστατευτικό στρώμα στον καθρέφτη σας που θα εμποδίσει να δημιουργηθεί υγρασία όταν κάνετε μπάνιο.

  • Καθαρίστε την κουρτίνα μπάνιου

Μπορεί το πλύσιμο της κουρτίνας να παίρνει πάνω από 5 λεπτά αλλά η δική σας εργασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει το πεντάλεπτο. Βγάλτε την κουρτίνα και βάλτε την στο πλυντήριο μαζί με τις βρώμικες πετσέτες σας. Προσθέστε 1/2 φλ. απορρυπαντικό και μόλις πλυθεί κρεμάστε την στη μπανιέρα σας.

Μπάνιο στην «τρίχα» σε 5': Η αλάνθαστη συμβουλή για να το καθαρίσετε αποτελεσματικά στο πι και φι

  • Κάντε απολέπιση στην μπανιέρα σας

Ρίξτε αλάτι σε όλη την μπανιέρα και στη συνέχεια κόψτε στη μέση ένα λεμόνι ή ένα γκρέιπφρουτ. Χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε την μπανιέρα σας. Στη συνέχεια ρίξτε χλιαρό ή ζεστό νερό για να την καθαρίσετε από υπολείμματα. Το αλάτι κάνει, επίσης, πολύ καλό στις σωληνώσεις καθώς βοηθάει στο να μην κολλάει το σαπούνι πάνω στους σωλήνες.

  • Διώξτε τα υπολείμματα σαπουνιού από τις γυάλινες ντουζιέρες

Χρησιμοποιήστε ειδικά πανάκια που χρησιμοποιούνται για να αφαιρούν τον ηλεκτρισμό από τα ρούχα στο στεγνωτήριο του σπιτιού σας. Αυτά τα πανάκια μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε απορρυπαντικά. Αφού τα βρέξετε με ζεστό νερό, περάστε όλη τη γυάλινη επιφάνεια που θέλετε ώστε να απομακρυνθούν τα υπολείμματα.

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share