Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Όχι πια δάκρυα: ΕΝΑ είναι το κόλπο για να μην κλαίτε όταν κόβετε κρεμμύδι και δεν πάει ο νους σας

Θα σας σώσει!

19 Φεβρουαρίου 2024 12:58
Όχι πια δάκρυα: ΕΝΑ είναι το κόλπο για να μην κλαίτε όταν κόβετε κρεμμύδι και δεν πάει ο νους σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αιώνιο πρόβλημα όσον αφορά τα κρεμμύδι στις συνταγές, δεν είναι άλλο από τη διαδικασία κοψίματός του, αφού προκαλεί ερεθισμό στα μάτια, με συνέπεια να κλαίμε.

Επειδή κανείς δε θέλει να… κλαίει όση ώρα προετοιμάζει το φαγητό, το tastingtable.com παρουσιάζει το καλύτερο κόλπο για να αποφύγετε τα… κλάματα. Ενώ, Αφράτα μπιφτέκια σε 1 κίνηση: Το αποτελεσματικό κόλπο για να γίνουν extra ζουμερά

Να βάζετε ένα κομμάτι ψωμί στο στόμα σας ενώ κόβετε το κρεμμύδι. Μασώντας το ψωμί, επιτρέπετε στη χημική ουσία να εισέλθει από το στόμα σας και όχι από τα μάτια ή ακόμα και τη μύτη σας. Με αυτόν τον τρόπο, βέβαια, θα έχετε τη γεύση του κρεμμυδιού στο στόμα σας, αλλά θα έχετε επιτύχει ακριβώς αυτό που επιδιώκετε: Όχι, πια, δάκρυα.

Το κόλπο για να μην κλαίτε όταν κόβετε κρεμμύδι

Άλλοι τρόποι για να αποφύγετε τα δάκρυα που προκαλούνται από το κρεμμύδι

Αν ανησυχείτε ότι η μέθοδος του ψωμιού δε θα λειτουργήσει, υπάρχουν και κάποια ακόμα κόλπα που μπορείτε να έχετε κατά νου.

Πρώτα απ’ όλα, μια πρακτική συμβουλή: χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι. Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να κάνετε ούτως ή άλλως, καθώς τα όχι και τόσο κοφτερά μαχαίρια μπορεί να είναι επικίνδυνα, αλλά ένα κοφτερό μαχαίρι μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στο πρόβλημα του κλάματος με το κρεμμύδι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα κοφτερό μαχαίρι θα βλάψει τη σάρκα του κρεμμυδιού λιγότερο από ένα όχι και τόσο κοφτερό μαχαίρι, το οποίο απελευθερώνει λιγότερο από το αέριο που σας κάνει να κλαίτε.

Στη συνέχεια, βάλτε το κρεμμύδι στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν αρχίσετε να το ψιλοκόβετε -οι χαμηλές θερμοκρασίες επιβραδύνουν τις χημικές αντιδράσεις, γεγονός που θα καθυστερήσει την απελευθέρωση του αερίου από το κρεμμύδι.

Μια άλλη μέθοδος, είναι να κόψετε το κρεμμύδι κάτω από τον απορροφητήρα της κουζίνας ή κοντά σε έναν ανεμιστήρα, ο οποίος θα παρασύρει τα σουλφοξείδια που προκαλούν δάκρυα μακριά από τα μάτια σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share