Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Το φυτό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι τα Χριστούγεννα - Φέρνει τύχη και απομακρύνει την κακοδαιμονία!

Όσοι δεν έχετε ακόμη φροντίσει να το αποκτήσετε, ξανασκεφτείτε το

23 Δεκεμβρίου 2023 13:46
Το φυτό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι τα Χριστούγεννα - Φέρνει τύχη και απομακρύνει την κακοδαιμονία!
Από Κυριάκος Μελλίδης

Δυο ημέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα και όλα τα σπίτια είναι ήδη στολισμένα με εντυπωσιακά δέντρα, γιρλάντες και φωτάκια παντού.

Βέβαια, δεν πρέπει να λείπει και το φυτό των γιορτών. Μπορεί περισσότερο σαν έθιμο να το έχουν στο εξωτερικό, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, φέρνει τύχη στη ζωή μας και απομακρύνει την κακοδαιμονία.

Με την ευκαιρία, θυμίζουμε 6 φυτά «βόμβες οξυγόνου»: Παράγουν οξυγόνο και καθαρίζουν τις σκόνες και τις τοξίνες του αέρα

Αυτό το φυτό των Χριστουγέννων φέρνει τύχη και απομακρύνει την κακοδαιμονία

γκι-φυτο-των-χριστουγεννων-για-τυχη
Το φυτό Γκι

Ο λόγος για το Γκι ή αλλιώς στα ελληνικά την Ιξό. Πρόκειται για το φυτό που οι ερωτευμένοι όταν σταθούν από κάτω του πρέπει να ερωτευτούν, σημαδεύοντας έτσι αιώνια ευτυχία και αγάπη. Μάλιστα, όπως προαναφέραμε, για πολλούς θεωρείται γούρι για αυτό και το κρεμούν έξω από την πόρτα τους αφού φέρνει τύχη και απομακρύνει την κακοδαιμονία. Μάλιστα, τις ημέρες των γιορτών πολλές οικογένειες το βάζουν στο τραπέζι για διακοσμητικό.

Όπως αναφέρει το mistikakipou.gr, στη φύση, θεωρείται παρασιτικό φυτό που επιβιώνει πάνω στο φύλλωμα διάφορων δέντρων όπως η καστανιά και το έλατο. Πρόκειται για ένα αειθαλή θάμνο με κλαδιά που φτάνουν σε μήκος από 30 εκατοστά μέχρι 1 μέτρο και χαρακτηριστικά δερματώδη στενόμακρα φύλλα σε κιτρινοπράσινο χρώμα.

Mπορούμε να προμηθευτούμε γκι από φυτώρια και ανθοπωλεία μέσα σε γλαστράκι, αλλά και σκέτα κλαδιά για να τα στολίσουμε σε βάζα και σε τραπέζια ή ακόμα και σε μορφή στεφανιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γαλάτικο χωριό του διάσημου ήρωα των κόμικ Αστερίξ, ο σοφός γέροντας Δρυΐδης δημιουργούσε από γκι το μαγικό φίλτρο μέσα στο καζάνι του και έδινε απίστευτη δύναμη σε όσους το έπιναν.

Πηγή: www.mistikakipou.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share